Shock!

január 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Twilight Guardians: Sintrade

Elvégeztem egy kis házi statisztikát, amelyből kiderült, hogy Finnországban egy fő civil lakosságra 43,27 századnyi zenész ember jut. (Aki nem hiszi, számoljon utánam.) A Twilight Guardians ötöse a jobbára tempós, dallamos, klasszikus power metal elkötelezettje.

megjelenés:
2006
kiadó:
Spinefarm / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Anno, amikor Wasteland című eposzukról írtam, még borzadtan szemléltem az elvadult külsejű, marcona vitézekről készült fotókat, jelenlegi CD-jük hátsó borítóján azonban teljességgel humanoid külsejű zenészek láthatók immár. A Sintrade-en található tíz dal mindössze negyvenkét percet tesz ki – ami azt illeti, a fiúk nem erőltették meg magukat. (Hacsak a promo korongról nem maradt le mondjuk 3-4 bónusz nóta...)

Az album nyitánya nem nagy durranás: a Through the Stars meglehetősen középszerű nóta, kellemesen csengedező szintivel, lágy melódiával bélelve. Tán egy cseppnyivel több karaktert mutat a nyomában sorjázó Wanderer, illetve a zakatolóbb hangvételű, billentyűs virgát is villantó Skin to Skin. A Still mélasága után jólesőn köszön ránk a My Spoiled Reign élénk dinamikája. Szintén a tűzrőlpattant darabok közé tartozik a Room of Shadow and Light, azonban az album egyértelmű fénypontját egy feldolgozás nyújtja, ami nem más, mint Madonna La Isla Bonita dalának gityódöngetős megfémesítése.

Ahogy elnézem a régebbi kritikámat, illetve e frisset, mintha valami nem stimmelne. A Sintrade ugyanis egyáltalán nem váltja ki belőlem azt a lelkesedést, amit annak idején a Wasteland... Nem rossz muzsika ez, viszont nyugvást belepréselhető a „tizenkettő egy tucat" zsákba. Teljesen átlagos. Semmi spéci, ami miatt újra és újra elővenné és fülelgetné az ember. Abban viszont igaza lehet a srácoknak, hogy az efféle zenéből bőségesen elegendő negyvenkét perc is...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.