Shock!

december 08.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Bronx Casket Co.: Hellectric

Nnna kérem... a Lordi elég lagymatag horror-metalja helyett végre itt van egy olyan síri hangulatú zene, amitől garantáltan a hideg fog futkározni a hátadon! Az már jót ígért, hogy a The Bronx Casket soraiban olyan zenészek találhatóak, mint pl. DD Verni és Tim Mallare az Overkillből, vagy az ex-Misfits tag Myke Hideous. Ezek után nem lehet csodálkozni, hogy milyen dögös cuccot raktak le harmadszorra is ezek az arcok.

megjelenés:
2005
kiadó:
Regain / HMP
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Hozzáteszem: már a The Bronx Casket Co. című debütalbum is ütött a gót-doom hatásaival, a második anyag (Sweet Home Transylvania) - amihez sajna még nem volt szerencsém - állítólag metalosabb hangzású volt, de az is igen nagy elismerésre talált.

Ezen a lemezen is sorakoznak a jobbnál jobban összerakott tételek: csipetnyi gótika, egy kis dark, és valami iszonyatosan fogós hangulat. Talán csak az első néhány Danzig lemeznél éreztem ugyanezt a borzongást. A nyitó Little Dead Girl már egy nagyon húzós dal, betalál. Erre készült egy klip is (a zenekar honlapjáról letölthető, megtekinthető), kb. a Tim Burton animációs filmek stílusában, szóval akinek bejön T.B. fekete humora, annak ez is tetszeni fog (nekem pl. a Karácsonyi Lidércnyomás nagy-nagy kedvencem!). Szintén húzónóta a Sherimoon, vannak még aztán középtempós súlyosságok is, amelyekben a jellegzetes DD Verni basszusok megremegtetik az ember gyomrát (Everything I Got). A Bleed With Me és a FreeBird meg például nagyzenekari hatásokkal operál (ez utóbbi egy Lynyrd Skynyrd nóta feldolgozása).

A Mortician's Lullaby akusztikus témája vonósokkal megpakolva szintén egy gyöngyszem, itt egyébként női éneket hallhatunk, sajnos nem egy különösebben emlékezetes orgánumú énekesnővel. A záró Live For Death méltó befejezése az albumnak; szaggatott gitártémák, fájdalmas, sötét ének, olyan dobtémákkal, amit önkéntelenül is elkezdesz verni az asztalon.

Horror-kedvelőknek nagyon ajánlott, Tim Burton szimpatizánsoknak kötelező.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 bojler 2011-12-19 12:01
Épp az imént hallgattam vala a Little Dead Girl-t yutábról.
Állati ez a zene, nagyon ott van \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.