Shock!

június 19.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Gate Of Darkness: Elmúlás

Mindig is tudtam, hogy kis hazánkban van néhány kevésbé ismert, jó zenekar. A sásdi Gate Of Darkness is ezek közé tartozik, és ezt most már biztosan kijelenthetem az 'Elmúlás"-t hallgatva. Bevallom, én csak néhol találkoztam a nevükkel, a zenéjükkel meg még ennyit sem, ezért volt kellemes meglepetés ez a négy számos EP.

megjelenés:
2005
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az egyetlen problémám csak a hallhatóan programozott dobgépes megoldás, nem hiszem, hogy ezt az egyébként jó zenét nem lehetne egy élő ütőssel előadni! Nagyon fogós, hangulatos dalokat hallhatuk a cd-n, és amiért plusz dicséret jár: a szövegek kidolgozottsága – versben, szép, magyaros sorokkal.

A zenét ha kategorizálni kellene, akkor a dark és az underground metal közé helyezném. A nyitódal inkább sötétebb, black-jellegű metal, de a második tétel (Akkor jó,ha fáj), és a címadó Elmúlás olyan fogós dark-himnuszok, hogy a hátam is borsódzik. Ez utóbbi egyébként kicsit a korai Nevergreenre emlékeztet, a refréneknél viszont nagyon eltalált a reszelős dark riffeket ellensúlyozó pittyegős billentyűzés, de jó nagyon a szövegmondós átvezető rész is – ismét csak a jól megírt szöveget kell dicsérnem.

Az Erdők mélyén járó című dal is elég súlyos riffeléssel bír, a szinti háttérbe húzódva kis aláfestést ad, csakhogy majd előtörjön egy agresszívabb rész erejéig, az énekes mélyből jövő, fájdalmas hörgése pedig teljesen visszaadja a dal témáját. Nagyon tehetséges zenekarról van szó, részemről mihamarabb teljes albumot várok tőlük – hús-vér dobossal, ha lehet!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.