Shock!

június 06.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Gate Of Darkness: Elmúlás

Mindig is tudtam, hogy kis hazánkban van néhány kevésbé ismert, jó zenekar. A sásdi Gate Of Darkness is ezek közé tartozik, és ezt most már biztosan kijelenthetem az 'Elmúlás"-t hallgatva. Bevallom, én csak néhol találkoztam a nevükkel, a zenéjükkel meg még ennyit sem, ezért volt kellemes meglepetés ez a négy számos EP.

megjelenés:
2005
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az egyetlen problémám csak a hallhatóan programozott dobgépes megoldás, nem hiszem, hogy ezt az egyébként jó zenét nem lehetne egy élő ütőssel előadni! Nagyon fogós, hangulatos dalokat hallhatuk a cd-n, és amiért plusz dicséret jár: a szövegek kidolgozottsága – versben, szép, magyaros sorokkal.

A zenét ha kategorizálni kellene, akkor a dark és az underground metal közé helyezném. A nyitódal inkább sötétebb, black-jellegű metal, de a második tétel (Akkor jó,ha fáj), és a címadó Elmúlás olyan fogós dark-himnuszok, hogy a hátam is borsódzik. Ez utóbbi egyébként kicsit a korai Nevergreenre emlékeztet, a refréneknél viszont nagyon eltalált a reszelős dark riffeket ellensúlyozó pittyegős billentyűzés, de jó nagyon a szövegmondós átvezető rész is – ismét csak a jól megírt szöveget kell dicsérnem.

Az Erdők mélyén járó című dal is elég súlyos riffeléssel bír, a szinti háttérbe húzódva kis aláfestést ad, csakhogy majd előtörjön egy agresszívabb rész erejéig, az énekes mélyből jövő, fájdalmas hörgése pedig teljesen visszaadja a dal témáját. Nagyon tehetséges zenekarról van szó, részemről mihamarabb teljes albumot várok tőlük – hús-vér dobossal, ha lehet!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.