Shock!

szeptember 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Szeg: Gezbee Nights

Fajsúlyos zene (nagyrészt) fajsúlyos srácoktól. A debreceni Szeg tagsága nem ma kezdte a zenélést, tehát sejteni lehetett, hogy nem kétakkordos bénázással kápráztatnak el minket. Az EP-n hallható zene körülbelül a Prongtól eredeztethető, ugyanazok a feszes, húzós riffek, témák köszönnek vissza, amit a mostanában újraalakuló zseniális brigádtól hallhattunk annak idején.

megjelenés:
2002
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Az énekes srác hangja is meglehetősen hasonlít Tommy Victoréhoz, amit alaposan ki is használ, sorra Victor megoldásait, témáit, apró jellegzetességeit használja a dalokban. És mindezek ellenére sem tudom azt mondani, hogy rossz az, amit csinálnak, mert profin rakták össze a dalokat, mind a négy húz, koncerten állat jól szólhatnak, és Szilágyi Pisti ebben a csapatban is nagyon finomakat dobol. Akár azt is mondhatnám, a Szeg modern súlyos zenét játszik Prongos ízekkel - csak, hogy szó ne érje a ház elejét, mert vannak ám olyan témák is, amelyeket a már említett zenekar sosem használt, na! Még csak azt sem tudom mondani, hogy valamelyik szám gyengébb, mert nem, mind a négy tetszetős, amire az ember szívesen ugrálna koncerten. De nekem túlságosan felemás, mert a Prongot nagyon szerettem annak idején, szóval... A CD multimédiás, fotók és egy, az EP audio részén nem hallható szám klipje látható.

Most, hogy a Prong újra mozgolódik, nem ártana "szegesíteni" (ja, egyébként zseniális zenekarnév a Szeg) jobban a számokat, sokkal egyénibb ötleteket várnék ettől a társaságtól. Ha nem lenne ennyire prongos, feljebb kúszna a pontszám.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.