Shock!

május 19.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Skyclad: Folkémon

A fenomenális pesti buli után Martinék mostani stúdióanyaga is "becsapódott" hozzánk. Ha netán még nem hallottad volna a lemezt és olvastad az interjút, már tudhatod, hogy angol barátaink a '99-es Vintage Whine után a folk és metal zenék keresztútjáról a fémes ösvényen indultak tovább a Folkémonnal.

megjelenés:
2000
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 11 Szavazat )

Semmi fölösleges pepecselés, mindjárt az elején a The Great Brain Robbery már-már thrashbe hajló speedelése Robin Hood nyilaként süvít tova, hogy kitakarítson hallójáratainkból minden undorító szemetet, amit naponta zúdít ránk a kiszemelt célpont, a pöffeszkedő média! És Georgina hegedűje ide is eszméletlen dallamokat hoz! A folytatás sem hagy túl sok időt a pihenésre, mert a Think Back And Lie Of England, a Polkageist és a Crux Of The Message egyaránt lendületes nóták, mindre nagyokat lehet zúzni (előbbi kettőre, akárcsak a The Great...-re, ment is a döngölés a Wigwamban). Végül az epikus The Disenchanted Forestnél lehiggad a tempó, itt a teljesen elszállt középrészben a gitár és a hegedű egymásnak felelgető témái is abszolút telitalálatok.

A fennmaradó öt tétel pedig a legváltozatosabb Skyclad-ízeket kínálja: a You Lost My Memory egy lírai darab, az Any Old Irony?, ahogy a címe is jelzi, jópofa, poénos kis nóta, a zenekarról szól... és így tovább, az összes szám óriási. (A két plusz dalról is emlékezzünk meg, bónuszként egy feldolgozás és egy instrumentális téma is felkerült az albumra.) Martin, adottságaihoz képest, rendkívül frappáns, fülbemászó énekdallamokat pakolt a nótákba, a szövegek írásakor pedig ismét elemében volt: ha társadalomkritikáról van szó, a fickó továbbra sem ismer tréfát, de ha itt a mókázás ideje, akkor ő és csapata a buli lelke! Semmi kétség, rövid időn belül a Folkémon is felnő majd két nagy favoritom, a Prince Of The Poverty Line és a Vintage Whine mellé.

A 2000. év egyik csúcslemeze, a 2000. év egyik csúcsborítójával!

 

Hozzászólások 

 
+6 #1 GTJV82 2013-07-25 22:59
Azon a fenomenális hangulatú Wigwam-os koncerten én is ott voltam, életem egyik nagy élménye volt! :)
Nekem is ez a 3 kedvenc Skyclad albumom, illetve én még nagyon szeretem az Irrational Anthems-t is.
Klasszikus!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.