Shock!

szeptember 18.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Sinestesia: The Day After Forever

Bevallom, valahogy mindig fázom az olasz zenekaroktól. Főleg, ha a biográfiájukban két neves zenekarnak is hibásan írják le a nevét (már akikkel együtt játszottak, de mindegy is). Nem nehéz azt sem kitalálni, hogy dallamos progos zenét játszik a Sinestesia, ami egészen addig még rendben is volt, amíg be nem kúszott az ének, amivel aztán agyon is csaptak mindent, amit bizalomnak lehet nevezni.

megjelenés:
2009
kiadó:
Immaginifica / Gatti Promotion
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Rettentő modoros, túlságosan érzelmeskedőre vett tipikus olasz bonviván hangot kapunk, majd ezek után kapunk még egy Petrucci-lightnak nevezett futamot is, úgy érzem ezzel kb. mindent elmondtam a Sinestesiáról.

A második dal már inkább a hard rockos irányba tereli a hallgatót, igazából ez a kiszámíthatósága ellenére jobban is áll nekik és még Ricky De Vito hangját is jobban lehet szeretni, már-már korrektnek mondható, viszont azt a megjegyezhetőséget hiányolom innen (is), ami miatt az embernek újra kedve támadna meghallgatni. Az erősen Dream Theater/Queensryche-ízű The Birth, The Death, Trance By The River riffelősebb világa sem vészes, de még mindig azt érzem, hogy Ricky valami totál más dimenzióban énekel, mint ahol a zene helyezkedik el. Bevallom, hosszú távon számomra baromi idegesítő amit művel, de biztos van, aki erre a túljátszott operás jellegű énekhangra esküszik.

Sajnos a lemez további fele is felemás, céltalan, klisékkel teli szürke témák, illetve máshonnan lenyúlt ötletek sokasága, a negyedik dalnál már konkrétan röhögni támadt kedvem szegény énekesen. A záró, olasz nyelvű záró szösszenet mintha valami euróvíziós dalfesztiválos szerzemény lenne, riasztóan szirupos és felesleges.

Nem hallgathatatlanul rossz a Sinestesia, de millió eredetibb (vagy akár csak izgalmasabb) zenekar létezik, így kizárólag a műfaj ultrafanatikusainak ajánlott, amúgy felejthető produkció.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.