Shock!

augusztus 09.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Serpent Obscene: Chaos Reign Supreme

A promólemez hátulján látható zenekari fotó alapján a Destruction neve ugrott be, később kiderült nem is annyira alaptalanul. Noha a zenekar svéd, a zenéjükben sok thrashes hatás felmerül a német brigádoktól (Destruction, Kreator) kezdve a Bay Area-csapatokig. És ha azt is hozzáteszem, hogy alig több mint fél órás, tíz számot tartalmazó albumról van szó, akkor egyértelmű, hogy rövid, gyors, zúzós nótákat prezentáló bandáról van szó.

megjelenés:
2006
kiadó:
Black Lodge / HMP
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Röviden csak annyit, hogy a zenekar harmadik anyaga ez, skatulya szerint kíméletlen old-school death-thrash, olyan zenekari tagokkal, akik olyan bandákban játszanak, mint pl a Kaamos, Revokation, vagy a Maze Of Torment (bevallom én csak az utóbbit ismertem).

A Chaos Reign Supreme elejétől a végéig brutális, primitív zúzda, agyoncicomázás nélküli, „hóttegyszerű" darálás, mindez viszont maximális intenzitással, megfelelő profizmussal előadva. Aki tehát a túl komplex, kimatekozott zenéket nem kedveli, ámde súlyos, tömény thrash riffekre vágyik, annak bejöhet a lemez. Lassulás alig fedezhető fel a dalszerkezetekben, ellenben jók a váltások, a pörgetések, a dobos (Jonas Eriksson) kifejezetten ügyes. A két gitáros, Johan Thörngren és Nicklass Eriksson pedig fáradhatatlanul sikál, zakatol, szólózik. (Még jó, hogy az énekes nem Eriksson, de igencsak metalos nevet vett fel: Erik Tormentor).

Összefoglalva tehát nem egy világmegrengető anyag, nem lesz talán rajta senkinek sem az év végi listáján, de becsülettel odarakott, korrekt, tömény döngetés. Az én fejemet leszedte, hát a tiédet?

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.