Shock!

február 17.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Scratched Surface: Nine Novembers Fall

A német Scratched Surface nem egy kockáztatós típusú banda, melodikus thrashcore-t játszanak. Ugyan 2004-ben még egyszerűen kemény, de dallamos zenével kezdték a zenekarosdit, ráadásul a tagok igencsak a tinédzseréveiket taposták (13-17 év közöttiek voltak a srácok), azóta meg olyan sok víz nem folyt le a Dunán (sem), hogy irgalmatlan tudásra, tapasztalatra, bölcsességre tegyenek szert, így nem várható ősrobbanás a lemeztől.

megjelenés:
2008
kiadó:
Focusion Promotion
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Szódával fogyasztható thrashcore, csak sajnos nem játszanak semmi olyat, amit négyezer másik zenekar előttük nem mutatott már be a széles közönségnek. A lemez csupán 35 perces, ami sokszor kevés, olykor meg pont elég vagy tán sok is, ha egy szál eredetiséget imitáló ötletet nem tartalmaz a zene. Itt sajnos a harmadik-negyedik dal után menthetetlenül azt érezni, hogy már órák óta ugyanazt a két riffet csűrik-csavarják. Azt a pár elvétve felbukkanó, jobbnak mondható témát meg már másoktól sokkal élvezhetőbb formában hallhattuk. A vokalista srác sincs a helyzet magaslatán, néha az üvöltést felváltja valami majdnem-éneklés-féle izével, ott aztán totálisan elvesztettem a kezdeti jóindulatomat; srácok ez a zenekarosdi még elég korai ennyire nyilvános formában, a mezőgazdaságban is annyi kiaknázatlan lehetőség van még...

A borító unalmasan béna, a hangzás rettenet, főleg a dobok szólnak kegyetlen rosszul (jah, a mastering neve mellé odabiggyesztették Andy Classent, de hát már keveset tud segíteni rajta, ha alapból szarul keverték a cuccot), a műfajban meg találni akár rábökős módszerrel is sokkal izgalmasabb zenéket. Egyelőre ez a lemez nem győzött meg arról, hogy észvesztő módon rohanjak koncertre, ha a közelben járnak. Tipikusan az az album, ami nem vészesen rossz (sokkal inkább jellegtelen), és egyáltalán nem omlanék össze, ha nem hallottam volna róluk sosem.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.