Shock!

január 29.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sackrace: Palm In The Fist

Ilyen zenéket hallva álmodozom, hogy milyen csodás lenne, ha csúcsminőségben rögzíthette volna a zenekar! De azért ez sem kutya... Ha azt mondom, hogy hetekig hallgattam, miután megkaptam, az jelez valamit. Minőséget. Profizmust. Eredetiséget. Hihetetlen, hogy ezek a dalok 10 éve készültek! Teljesen frissek, minden porcikájukban kiválóak még mindig.

megjelenés:
1997
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Nem könnyű megemészteni a zenét - bár nekem elsőre bejött - olyan progresszív, némileg thrash-es, durva és dallamos éneket egyaránt felvonultató muzsika, rendkívül érdekes és nem éppen egyszerű szövegekkel. Mikor bejött Gerstner Árpád éneke, rögtön felcsillant a szemem: végre egy magyar hang, aki profin adja elő ezt a némileg hörgős, erőteljes énekstílust, tökéletesen illik a zenéjükhöz. Mellette a dallamos részeket Chris Cornel (A City Sound stúdióból) követte el, méghozzá milyen remekül! Jó pár dallamot képtelenség utána elfelejteni. Na és maga a zene! Tiszta nirvána a bonyolult és agyas megoldásokat kedvelők számára! Ebben a hét dalban annyi ötlet van, amennyit más zenekar sok albumon keresztül nem képes nyújtani.

A dobtémák ötletessége, a basszus futamai, a gitárok riffözöne és hihetetlen minőségű - váltott! - szólói mind-mind külön oldalakat érdemelnének, most a sokadik hallgatás után is csak áradozni tudok róla és újabbnál-újabb részleteket felfedezni. Mindezek mellett a borító csodálatos kékes színeivel már csak hab a tortán. Miért van az, hogy ilyen zenekarokról olyan kevesen tudnak? Hol itt az igazság?!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.