Shock!

szeptember 16.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Sackrace: Palm In The Fist

Ilyen zenéket hallva álmodozom, hogy milyen csodás lenne, ha csúcsminőségben rögzíthette volna a zenekar! De azért ez sem kutya... Ha azt mondom, hogy hetekig hallgattam, miután megkaptam, az jelez valamit. Minőséget. Profizmust. Eredetiséget. Hihetetlen, hogy ezek a dalok 10 éve készültek! Teljesen frissek, minden porcikájukban kiválóak még mindig.

megjelenés:
1997
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Nem könnyű megemészteni a zenét - bár nekem elsőre bejött - olyan progresszív, némileg thrash-es, durva és dallamos éneket egyaránt felvonultató muzsika, rendkívül érdekes és nem éppen egyszerű szövegekkel. Mikor bejött Gerstner Árpád éneke, rögtön felcsillant a szemem: végre egy magyar hang, aki profin adja elő ezt a némileg hörgős, erőteljes énekstílust, tökéletesen illik a zenéjükhöz. Mellette a dallamos részeket Chris Cornel (A City Sound stúdióból) követte el, méghozzá milyen remekül! Jó pár dallamot képtelenség utána elfelejteni. Na és maga a zene! Tiszta nirvána a bonyolult és agyas megoldásokat kedvelők számára! Ebben a hét dalban annyi ötlet van, amennyit más zenekar sok albumon keresztül nem képes nyújtani.

A dobtémák ötletessége, a basszus futamai, a gitárok riffözöne és hihetetlen minőségű - váltott! - szólói mind-mind külön oldalakat érdemelnének, most a sokadik hallgatás után is csak áradozni tudok róla és újabbnál-újabb részleteket felfedezni. Mindezek mellett a borító csodálatos kékes színeivel már csak hab a tortán. Miért van az, hogy ilyen zenekarokról olyan kevesen tudnak? Hol itt az igazság?!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.