Shock!

február 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rick Renstrom: Until The Bitter End

Először nem tudtam mit kezdeni ezzel a lemezzel. A nevet se tudtam hová tenni, a CD-ről pedig pár másodperces mennydörgés-villámlás után nagyívű, neoklasszikus Malmsteen-kópia szakadt a nyakamba. Aztán kinyitottam a bookletet, és két dolgon kezdtem el csodálkozni.

megjelenés:
2003
kiadó:
Mascot / MusiCDome
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az egyik, hogy a fent nevezett úriember, aki szólógitárosként jegyzi ezt az anyagot, bizony erőteljesen mozgássérült kategóriába tartozik. Az egyik kezén 90 fokban hajlik meg a csuklója, a másik karja meg miniatűr... és hogy miért emlegetem fel ezt? Nem rosszindulatból, dehogy: a srác olyanokat gitározik, amilyen Yngwie barátunk két egészséges karral se nagyon tud mostanában már.

A másik meglepetés a vendégművészek sora volt: a lemez Rob Rock producer védjegyét viseli magán, a dobokat Richard Christy (Death, Control Denied) püföli, basszuson többek között Matt Sinner pörög, a billentyűk mögött a Rough Silk-es Ferdy Doernberg áll. És mivel a lemez csak félig instrumentális, az énekes részeket Rob Rock, Matt Sinner és az ex-Crimson Glory torok Wade Black vállalta be. Illusztris névsor, nem?

A zenére visszatérve: Egy intro és egy instru neoklasszik-metal után jön két énekes dal, a Calling On Vengeance régi Rising Force-os, kétlábdobos induló, a Kingdom For Ransom inkább monumetal. Ezen a vonalon masíroznak végig, némi klasszikus átirattal megtűzdelve. Nem mondom, hogy nem tucat, de azért meg van csinálva. Szóval, nem fogom célzottan előbányászni pár év múlva, de rosszat se tudok róla mondani, az meg tényleg egy becsülendő dolog, ha valaki így "sérülten" sem elégszik meg egy másodrendű tudással és teljesítménnyel - akár nem is kellett volna írnom erről, a játékon nem halljátok meg, az tuti.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.