Shock!

október 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rémember: My Dream Is A Mirror

Érdekes zenekar ez a Rémember. Annak idején amolyan magyar Red Hot Chili-szerűségnek indultak, aztán lett belőlük valami alter-művész-funk-rock. Persze megvan még bennük a forrópirospaprika, de ezek a magyar paprikák próbáltak másféle ízeket is belevinni a zenébe. Mindenesetre ez az a fajta muzsika, amiről sose tudom eldönteni, hogy érdekes-e avagy idegesítő.

megjelenés:
2002
kiadó:
Private Moon
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Akusztikus vagy csak overdive-osan, lájtosan torzított gitárok, funky dobok, kissé alteros, de enyhén idegesítő ének... most, hallgatás közben előcsúszik némi 80-as évekbeli magyar-alternatív-minimál-direktdisszonáns hangulat is, bár azt sose szerettem, de biztos van akinek bejön. Ja, és külföldön is értékelik a fiúk zenéjét, ahogy hallottam, elég szépen játszanak mindenfelé a világban. Nem tucatzene, annyi szent.

Koncertfelvételről van szó egyébként, de infóhiányban szenvedek erősen, mivel csak a CD felületére nyomott számcímek és a "Live EP" kitétel ad bárminemű támpontot, a sima papírtokot meg hiába faggatom. Valahol kis hazánkban lehetett a fellépés, mivel egyszer elhangzik valami "hadd halljam" átvezetés meg közönséghejjegtetés is egyik-másik dal előtt. Meg van taps is. De az meg nemzetközi.

Nemtom, mi legyen a konklúzió. Álmom egy tükör. Ez jól hangzik. Figyelmezzetek szavamra.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.