Shock!

szeptember 27.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Obsidian Gate: The Nightspectral Voyage

A német Obsidian Gate története 1994-ig nyúlik vissza, de ez az első lemezük. Az ismertető "Richard Wagner találkozik a Black Metallal" címen mutatja be a háromtagú zenekart. A műfajon belül már megszokhattuk, hogy intróval indulnak az albumok, most sincs ez másképp.

megjelenés:
1999
kiadó:
Skaldic Art Productions
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Ha nem is wagneri magasságokban szárnyal, de klasszikus beütésű az intro. Az első dalból már kiderül, hogy egészen hangulatosan ötvözik a blacket az igazi klasszikus zenével. Egy Daniela P. nevű csajszi és egy Marco B. nevű fazon nyomatja nekünk a nagyzenekari témákat. Élmény hallgatni. Gyakran eltalálják az Emperor hangulatát is és ez természetesen csak pozitív dolog lehet. Az énekes még hasonlít is Ihsahnra külsőleg, de ez már más kérdés. Az Obsidian Gate nem siette el a zene komponálását, ugyanis legrövidebb daluk is 8 perc körüli, a leghosszabb pedig 18 perces!!! Ebből azonnal rá lehet jönni, hogy komolyan veszik, amit csinálnak. Szövegeik is hihetetlenül terjedelmesek és a CD kivitelezése is varázslatos. Ismét egy csapat, mely a csillagászat birodalmából választott festményt.

Az összhatás tehát kiváló, nem vallanak szégyent a mai black metal dömpingben, sőt kiemelkednek. Egyértelműen merem ajánlani az Emperor imádóknak és a "mély" hangulatú black metal szerelmeseinek is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.