Shock!

június 26.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Metal Church: Live

AAAARRRGGHHH!! Oké, oké. Máris megmagyarázom a lelkesedésemet. Tehát: az örömordításom annak kapcsán hangzott el, hogy újra összeállt legkedvencebb power metal fogatom, a stílus elindítójának és alapkövének számító seattle-i Metal Church, méghozzá a legendás első két albumot elkészítő eredeti felállásban. Az új korong jövőre érkezik, addig pedig az SPV kiadó előásta és CD-re préselte nekünk ezt a 10 számos, '86-ban rögzített dallasi koncertfelvételt (Talán még Jockey is ott bangelt az első sorban. Ki tudja?)

megjelenés:
1998
kiadó:
SPV / MusiCDome
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Az abszolút nyers és karcos, kifejezetten élő hangzással megdörrenő felvételen 5 nóta hallható az első, 5 pedig a második korongról. Csak a süketek és az abszolút botfülűek nem tudnak mit kezdeni az olyan ős-klasszikusokkal, mint a nyitó Ton Of Bricks, a nyakszaggató Start The Fire, a Beyond The Black vagy a felvételt záró Deep Purple feldolgozás, az ultrabrutál módon előadott Highway Star.

A csapat annak idején a Priest/Maiden típusú klasszikus heavy metal és az akkoriban éledező thrash mozgalom közti összekötő kapcsot jelentette - ennek kitűnő lenyomata ez a 46 perces felvétel is. ott vannak azok a tipikus '80-as évekbeli dallamok, istenként szólózik a Wells/Vanderhoof gitárduó, de a hangzás már jóval karcosabb az akkor megszokottnál, David Wayne néha a tüdejét kiköpve üvölt, és a tempó is kifejezetten nyaktörő helyenként (pl. Psycho).

Amellett, hogy kiváló kordokumentum ez a CD, egyaránt ajánlott a hozzám hasonlóan 30 felé ballagó "öreg" rockereknek nosztalgiázás céljából, éppúgy, mint a zenekarral csak most megismerkedni szándékozó fiatalabb generációnak. Bang 'til Death!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.