Shock!

június 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Melencolia Estatica: Melencolia Estatica

A gót, dark és black zenékkel foglalkozó Aeternitas Tenebrarum Music Foundation elég sok apró csapat útját igazgatja; ezek közé tartozik a Melencolia Estatica is. Sajnos a honlapokon szinte nullával egyenlő az az információ, amit be lehet szerezni, ezért szigorúan csak a fülemre voltam kénytelen hagyatkozni.

megjelenés:
2006
kiadó:
Aeternitas Tenebrarum Music Foundation
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Eléggé demó-szagú ez a cd, 4 szám, igaz, hogy vagy 32 percben. Olyan párhuzamok merülnek fel, mint a Darkthrone, Dissection, szóval az irány a klasszikus, old-school black metal. Sajnos a felvétel hagy némi kívánnivalót maga után; a dobok időnként csörömpölnek, a gitár elég kásás néhol, sőt mintha még mellé is nyúlnának a zenészek. Lassabb átvezetések, gyors témák a kellő hörgős énekkel megtámogatva - itt jön be az, hogy most jót vagy rosszat írjak-e róluk, mert azért vannak benne jó ötletek, ám néhol meg teljesen elcsépelt témákat vesznek elő. Olykor egy átlagos black albumnak tűnik, máskor meg ígéretes demóanyagnak: szóval nem tudom hova rakni.

Nagyon jók és ötletesek a lassabb, hangulatosabb átvezető részek a gyors őrlések között, néhol a gyors részek is betalálnak, de aztán megint mintha hamisan szólnának a gitárok.... Jó lett volna többet megtudni róluk a neten, így azonban csak találgatni tudok miért készült ez az album; kezdő black-fanatikusok (itt-ott nem rossz) szárnybontogatása vagy sem?

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.