Shock!

szeptember 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Melencolia Estatica: Melencolia Estatica

A gót, dark és black zenékkel foglalkozó Aeternitas Tenebrarum Music Foundation elég sok apró csapat útját igazgatja; ezek közé tartozik a Melencolia Estatica is. Sajnos a honlapokon szinte nullával egyenlő az az információ, amit be lehet szerezni, ezért szigorúan csak a fülemre voltam kénytelen hagyatkozni.

megjelenés:
2006
kiadó:
Aeternitas Tenebrarum Music Foundation
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Eléggé demó-szagú ez a cd, 4 szám, igaz, hogy vagy 32 percben. Olyan párhuzamok merülnek fel, mint a Darkthrone, Dissection, szóval az irány a klasszikus, old-school black metal. Sajnos a felvétel hagy némi kívánnivalót maga után; a dobok időnként csörömpölnek, a gitár elég kásás néhol, sőt mintha még mellé is nyúlnának a zenészek. Lassabb átvezetések, gyors témák a kellő hörgős énekkel megtámogatva - itt jön be az, hogy most jót vagy rosszat írjak-e róluk, mert azért vannak benne jó ötletek, ám néhol meg teljesen elcsépelt témákat vesznek elő. Olykor egy átlagos black albumnak tűnik, máskor meg ígéretes demóanyagnak: szóval nem tudom hova rakni.

Nagyon jók és ötletesek a lassabb, hangulatosabb átvezető részek a gyors őrlések között, néhol a gyors részek is betalálnak, de aztán megint mintha hamisan szólnának a gitárok.... Jó lett volna többet megtudni róluk a neten, így azonban csak találgatni tudok miért készült ez az album; kezdő black-fanatikusok (itt-ott nem rossz) szárnybontogatása vagy sem?

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.