Shock!

október 20.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Luna Field: Diva

Szokványos kísérteties intróval kezd az új Luna Field lemez, aztán belecsapnak a lecsóba, ahogy azt az előző lemezen is tették. Tulajdonképpen sok újat nem lehet elmondani a Diva című albumukról, ugyanazokat a jól bevált kliséket ragasztgatták össze, mint eddig. Az meg ugye valamelyest visszalépésnek tekinthető, ha egy zenekar a Season Of Misttől átkerül egy olyan görög labelhez, amelyik finoman szólva nem az igényes kiadványairól híres. Legalábbis eddig kevés ilyenhez volt szerencsém.

megjelenés:
2005
kiadó:
Black Lotus / HMP
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A csapat még mindig nem tudta eldönteni, hogy black avagy death metalt játsszon-e, erre utalnak a változó stílusú riffek egy nótán belül, illetve a hörgős és a károgós vokalista jelenléte. Egyébként egyáltalán nem olyan vészes a zene, mint ahogy emlékeztem rá, fogósak a dalok, aki nyitott erre a stílusra, annak tetszhet - persze ha nem vár mindettől túl sokat. Meg természetesen, ha valakit nem zavar, mikor éppen plagizálják a jól bevált Cannibal Corpse riffeket. Már amikor nem szélvészként black metalkodnak. Néha a blackes részeknél zavaróan előbukkan a szinti, túlságosan elkülönülve a zenétől, értelmetlenül, ráadásul veszett hangosan, azt hittem hirtelen valami zenélő honlapot nyitottam meg véletlenül a cd hallgatása közben.

A hangzás nem vészes, bár kicsit a dobokra helyezték a hangsúlyt, a gitárokat tolhatták volna inkább az előtérbe érzésem szerint. A dizájn még mindig mókás, a mostani zenekarfotón szoknya, cilinder, cicikivillantó fűző egyaránt felbukkan. Íme.

Totálisan középszerű zene, igazi izgalom nélkül. De hát biztos van aki az ilyeneket szereti.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.