Shock!

október 20.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lights Go Out: Lights Go Out

A Lights Go Out bár nevében új, tagságát tekintve nem kezdő srácokból áll. Egyrészt a Skizoidigitalos Szabó Máté (dob) és Nagy Attila (gitár) zenél itt, majd hozzájuk csapódott Árvai Péter (ex-Dying Wish, ex-Skizoidigital) basszusgitáros és Molnár Bálint énekes. A Szeg Home stúdiójában rögzítettek hat dalt, melyből hármat egy promóciós EP-n meg is jelentettek, reklámozandó önmagukat.

megjelenés:
2006
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A zene afféle mostanában divatos emo/metalcore, súlyos gitárokkal, üvöltéssel, illetve dallamos énekkel, és annak ellenére, hogy olykor már herótom van ettől a műfajtól, annyi hasonló csapat szaladgál már a világban, el kell ismernem: a Lights Go Out teljesen korrekt, kidolgozott zenét játszik. A dallamos ének néha picikét bizonytalan, és még fülbemászóbb, magával ragadóbb témákat várnék, hogy kitűnjenek a szürkeségből, de tényleg nincs probléma velük, aki kedveli a stílust, máris rájuk kattanhat. Mondjuk a második dalban a dal vége felé a két gitár egymáshoz képest igencsak zavarón hamis, de hát fogjuk rá, hogy kevés idő volt a stúdiózásra. Hangulatilag inkább az emo vonal áll közelebb hozzájuk, mint a metalcore (és én most azt mondom, nem is baj ez).

Összességében ismét egy olyan zenekart üdvözölhetünk itthon, amelyik nem "magyaros", gondolom, értitek, mire gondolok. A külcsín több, mint elég, klassz a borító, a honlap meg ízlésesen szép és könnyen áttekinthető, és le is lehet tölteni az EP-t bárkinek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.