Shock!

június 25.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kapel Maister: Into Salvation

A banda legfőbb különlegességét az adja, hogy Argentínából szalajtották őket. (Bár írhatnám, hogy a muzsikájuk teszi őket spécivé, de ez sajna lódításnak minősülne...) A gyerekcipőben járó angolsággal megírt, rém precíz ismertető olyasmikkel dicsekszik, hogy a fiatalok előbandaként játszottak egy "Nightwith" koncerten. Nos, váljék jobbulásukra.

megjelenés:
2005
kiadó:
Icarus Music
pontszám:
6,5 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Neoklasszikus a cucc. A teljesen tipikus, barokkos, csilingelősen csembalós, szpídesen rohanós, vagy épp szimfonikusan terjengős fajtából. Ráadásként nem is egy, hanem mindjárt két maca szopránkodó áriázása tetézi bűneiket. Az említett énekes hölgyek egyelőre csupán "so-so" meggyőzőek. Valószínűleg még javában okulják a szakmát, de csak okulják is szorgosan, mert a lehetőség ott érik a hangszálaikban. Sőt, hellyel-közzel már csillogni is képesek. Ha egyszer megtanulnak magabiztosan, profin énekelni, élőben akár nagyszerű élményt is nyújthatnak a duettjeik.

Kissé visszatetsző számomra, hogy bár a mjuzikban alapvető szerepet játszik a szintis, az albumon még csak meg sem említik, ki a bánat nyomta fel a billentyűs részeket. (Vagy ráírták, csak épp infraszemüveggel olvasható.)
A nóták gitárvirgásak, monumentálisak, hömpölygősek, időnként őrült mód hajlamosak belódulni. Igazán fogós, fülbemászó dallamokból azonban többet is el tudnánk viselni. Ezek híján kissé középszerűvé, lapossá válik az anyag. Enyhe amatőrség-szag szimmantódik. Ennek ellenére is állítható, hogy az olykor tíz perc körüli szerzeményekkel nincs különösebb gond (az alapvetően szürkeszamár jellegükön kívül), működőképesen össze vannak rakva, szépen is szólalnak meg.

A süldő muzsikusok a Stratovarius csecsbimbajáról szítták a tudást, sokáig gyűrték a finnek nótáinak feldolgozásait, de a Kapel Maister jelenlegi arculata több közösséget mutat a többi, neoklasszikus vonalon nyomuló csapatéval, illetve a Nightwish - bocsi, Nightwith! - világáéval.

Mivel az amatőrség önmagában nem bűn, csupán gyerekbetegség, ami akár ki is nőhető, szavazok nekik némi bizalmat a továbbiakat illetően. Elvégre választhattak volna silányabb példaképeket is.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.