Shock!

július 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Goddess Of Desire: Awaken Pagan Gods

Itt egy díszes társulat, akikkel mindeddig sikerült elkerülnöm a találkozást - ám ezúttal cserbenhagyott a jószerencsém. A holland banda neve jelzésértékű: női jelenlétre utal, valamint némi erotikus vonatkozásra. A címet már nem kell ennyire komolyan venni, mert vajmi kevés pogány elem található a zenében, viszont annál több klasszikus heavy, illetve retro vonzalomról árulkodik.

megjelenés:
2005
kiadó:
Armageddon Music / HMP
pontszám:
3 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A retroság mind a muzsikában, mind a hangzásban nyilvánvaló. A soundról szólván: irdatlanul tompa, XII. század végi, egysíkú. A nótákat szintén mintha valami pókhálólepte, kísértetlakta szekreter mélyéből kotorták volna elő. Csordavokálok, dühös-rekesztős, kiabálásra hajlamos ének, ős-klasszikus, néhol antik thrash-ízű, máskor trappolósabb molyolás. A bandában egyébként nőstények és hímek keverednek, a tagok pedig olyan badar nevek alatt rejtőznek, mint Bastard, Count August vagy Lord Arydon... A csapat mellesleg büszkén vállalja, hogy a nyolcvanas évek hangulatában utazik.

A többé-kevésbé dallamos, tempós nóták önmagukban jobbára hallgathatók - tucatjával azonban halálosan unalmasak és teljesen érdektelenül hagynak. Tán maguk az elkövetők is így lehetnek a dologgal, ugyanis a társulat arról nevezetes, hogy a színpadon kardlengető, tűznyelő, bikiniben vonagló mutatványokkal szórakoztatják a közönséget. (E koncertek érdekfeszítő hangulatáról tán elárulnak valamicskét a mellékelt képek... Egy, kettő, három, négy) Azt állítják, különféle médiákban "shock-rockbandaként" emlegetik őket. Hát, ha valakit ebben a mai világban még sokkolni lehet néhány alulöltözött macával és pár műanyag koponyával, az meg is érdemli. Nekem inkább cirkuszi bóvlinak hat az ilyesmi, nem metalnak.

Ebben a részint bulizós, részint ál-vérmesnek ható felhozatalban számomra nincs újdonság, izgalom. Azt sem értem, hogy ha valaki berozsdált mjuzikot játszik, ahhoz miért kell a hangzást is elcseszni. Csupán az összhang kedvéért? Ehhez csak gratulálni tudok. Ily módon még a nyomulósabb, akár himnikusnak is nevezhető heavy nótákat (pl. Scream for Metal True) is a lefolyóba küldik. A Nothing's Free-ben - döbbenetes módon - nem más, mint Lemmy szaktárs reszel vendégként. Ezzel meg is találtuk az album egyetlen és kizárólagos fénypontját.

Amúgy vacak és el vele.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.