Shock!

július 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Goatwhore: A Haunting Curse

New Orlans-ból származik a féktelen black/death metalban utazó Goatwhore, harmadik lemezének borítóján pedig nem meglepetésszerűen egy kecske látható. A zene első pillantásra nem mutat többet, mint egy átlagos gyorsan kalapáló hordáé, ám a lassabb részeknél kiderül, hogy nem csak káoszt tudnak teremteni, hanem húzást is adnak a nótáknak, ha éppen úgy gondolják.

megjelenés:
2006
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 10 Szavazat )

A majd' negyven perces album persze inkább a gyorsaságról híres, mint a lassulásról, ennek ellenére teljesen meglepő, mikor egy-egy tökéletes thrash nótát dobnak az arcunkba, kb. olyan körvonalakkal, mintha 1988-ban járnánk. Máskor meg mintha valami korai black csapat bújt volna a bőrükbe, a legváratlanabb helyeken tudnak átmenni lassú, atmoszférikus gitárhúzogatásba. A vokál noha ordításban, acsarkodásban ki is merül (értsd: nincsenek dallamok), ennek ellenére igen változatos és kifejező. A riffek is sokszínűek, a gitáros pedig nem egyszer kaphatott ínhüvelygyulladást, mire mindezt ilyen szépen kigyakorolta.

A hangzás igazodik a régebbi időkhöz, készülhetett volna a kilencvenes években, semmi műanyag hangzás, semmi túldomborítás, mégis legyalulja a maradék hajat a fejünkről. Mondjuk Erik Rutan a felelős mindezért, hallani is, hogy a gitároknak milyen „horzsoló", mégis telt soundot adott.

Valahogy sokkal jobban élveztem ezt a negyven percet, mint bármelyik mostanában kiadott modern metalc... banda anyagát, pedig mostanság ritka, hogy ilyesfajta brutalitás a régi kedvencek mellett jól tudjon esni. Brutálbarát rajongók számára ajánlott anyag!

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 eyehategod 2017-07-03 22:25
100pontosan megunhatatlan ez a lemezük..is
Silence Marked By... még 10 év után is simán agyonvág. celtic frostos kőkemény black/death + crowbaros földbe döngölés + acid bathos hazai sludge agyszaggató egyéni keveréke...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.