Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fish: Krakow

Ha valaki nem tudná, Fish barátunk a valaha szebb napokat is megért (értsd: a mostaninál nagyobb népszerűségnek örvendő) skót Marillion frontembere volt egykoron, úgy a '80-as évek közepén-végén. Aztán a fickó szólópályára lépett, a zenekar pedig az aranytorkú Steve Hogarth-ot vette be helyette. Ennyit az előzményekről.

megjelenés:
1996
kiadó:
Roadrunner / MusiCDome
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Ez a Lengyelországban rögzített dupla koncertalbum az énekes szólópályájának méltó összefoglalása. A lemezek meghallgatása után két dolgot szűrhettem le magamnak. Egyrészt, hogy emberünknek bizony elég rendesen megkopott a hangja az évek során; annak idején a Marillion-ban ennél sokkal vibrálóbban, élettel telibben énekelt. Másrészt pedig, hogy bizony a régi társak nélkül - dicső múlt ide vagy oda - hősünk már nem tudja a korábban megszokott színvonalat produkálni. Mert jók ugyan a zenésztársak, igényesen kivitelezett a muzsika, elgondolkodtatóak a szövegek - de hiányzik az a fajta izgalmas mélység, lelket felkavaró vibrálás, ami a régi, ill. az a letisztult bölcsesség, ami a mai Marillion-t jellemzi. A nóták is valahogy túlzottan nyugisak, "jazz-kávéház" hangulatúak lettek. Egy csésze tea vagy kakaó mellé kiválóan megfelel ez a muzsika, de azért az sok mindent elárul, hogy a szívem csak az olyan Marillion klasszikusok megidézésekor kezdett gyorsabban verni, mint pl. a Fugazi vagy az áttetsző szépségű Kayleigh.

Ha engem kérdeztek, én továbbra is a Marillion pártján állok, akár a Fish-el, akár a Steve Hogarth-tal készített albumokról legyen szó.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.