Shock!

október 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fake Moss: It's You Against The City Tonight

Mit várjon az ember egy olyan lemeztől, melynek a borítóján a zenekar bárgyún ácsorog, a csapat hölgytagja meg térdzokniba és egy olyan ruhakölteménybe öltözött, amit még a nagymamám sem szívesen hordott volna fiatal korában? Semmit ne várjon. A semmit meg is kapja.

megjelenés:
2004
kiadó:
Ultrachrome / HMP
pontszám:
4 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Beatles-es beat-indie zene, szintikísérettel, mely valamiért nagyjából ugyanazt a dallamot hozza, amit az énekes, ami azért elég béna. Legalábbis az első dal még ilyen. Némely kritikában a The Doorst emlegetik, és ez áll is: az énekes fiatalember néha megpróbálkozik némi Jim Morrison témakoppintással. Csak hát Erik Johnssonnak korántsincs olyan jellegzetes hangja, mint kádba fúlt kollégájának. A harmadik daluk már zeneileg is nyúlás, nem csak az ének része. A dobosukat egyébként úgy hívják, hogy Dag Nemeth, szóval hozzánk gyökeredzik a srác vélhetően. Ám ettől még nem lesz jobb a zene.

Egyre több részt nyúlnak a Doorstól, ahogy pörögnek a dalok, meglehetősen szemtelenül. Amúgy aki nem ismeri nevezett zenekar munkásságát, annak simán csak danziges az ének sokszor.

Nyegle zene sznob értelmiségieknek. Azoknak, akik hosszú sálat tekernek a nyakuk köré nyáron is. Doors rajongók messzire kerüljék! Csak idegesek lesznek. Én az lettem.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.