Shock!

július 09.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Domine: Emperor Of The Black Runes

Vegyes érzelmeim vannak e talján bagázzsal kapcsolatban. A klasszikus, true metalt nyomató banda muzsikája alapvetően rendben van. Sőt, kifejezetten jól eltalált nótákat tudnak írni e stílus keretein belül. Akad ugyan kötelező(nek gondolt) szimfonikus bevezető, kötelező(nek gondolt) kardcsattogás, de nem ezeken van a hangsúly. Többnyire tempós, erőtől duzzadó, remek melódiákkal spékelt dalok sorjáznak egymás után.

megjelenés:
2004
kiadó:
Dragonheart / Pulse Promotion
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Átgondolt, aprólékosan felépített művekről van itt szó. Némely szerzemény öt-hat epizódból tevődik össze, valamennyi tetszetős alcímeket visel, zárójeles toldalékokkal, miegymással. Bajom voltaképp a dalnokkal van. De még ez sem egyértelmű, ugyanis a fickó hol ilyen, hol meg olyan. Tud szépen, rendesen énekelni, ha épp ahhoz van kedve (jó példa erre a The Prince in the Scarlet Robe). Hangja helyenként karcos-harcos, másutt lágy, érzelmekkel teli. Leginkább a nyugodt részeknél kellemes, mert ott, ahol erőből nyomja, orgánumára rátelepszik egy határozott "kappan" színezet. Ez engem zavar kissé, mint ahogy bökik a fülemet a fire "fájööööör", here "hiööööör" típusú rezegtetései is, valamint a helyenként erősen kibukó tanult angol villanások, de ezek nem olyan szintű hibák, melyekért máglyára kéne küldeni a srácot. Amúgy a nóták túlnyomó részét ő cígöli el a hátán, mert a vokálok nem lógnak le a korongról. Szemeimet enyhén "báncsa" pl. az, hogy An Homecoming Song, de ez legyen az én bánatom... Ez az alcíme a The Sun of the New Season című nótának, amely egyébként egy jól eltalált férfi-női dialóggal megtámogatott darab.

Szóval vannak dögös, faintos nóták. Van egy hm-hm énekes. Vannak akkora pure metal klisék, hogy a fal adja a másikat. Nem annyira zeneileg, mint inkább szövegileg untatnak. Ízelítőül néhány cím: Battle Gods, Victory in Sight, The Song of the Swords (valaki mosson fel...), True Believer. A borító gornyasztóan csúf, de vigye kánya! Nem nézegetni kell, hanem hallgatni a tartalmát. Szerintem a leírtak leginkább csalamádéra emlékeztetnek. Akad benne némi káposzta, uborka, hagyma, paprika, tán még répa is...

Összeadom, mennyire jó a zene, mennyire viszketek a frontember sikolyaitól. Az annyi, mint...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.