Shock!

március 29.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Deströyer 666: Never Surrender

destroyer666_cAz Ausztráliából elszármazott, de régóta Hollandiában működő Deströyer 666 nem egy szarakodós-megfejtős csapat: sörösdobozzal a kézben nyomják padlóig a gázt, ahogy a csövön kifér, akinek tetszik, annak tetszik, akinek meg nem, azt meglehetősen alávaló stílusban küldik melegebb égtájakra. Tulajdonképpen semmi sem fejezhetné ki olyan szépen a zenéjük lényegét, mint a lemezt nyitó kutyaacsarkodás: erőszakos, bunkó, udvariatlan, jéghidegen agresszív, részeg muzsika ez, ugyanakkor bőven van benne rendszer.

Bár menet közben volt egy EP-jük Call Of The Wild címmel, teljes albummal utoljára 2016-ban jelentkezett a K.K. Warslut vezette formáció. A lényeg nem nagyon változott azóta sem, bár mintha ezúttal határozottan több lenne a tradicionálisabb irányba mutató, nyíltan heavy metalos riff, mint eddig bármikor. Persze eddig sem volt tőlük idegen ez a vonal, de most arányaiban is megnövekedett az efféle témák aránya az amúgy alapvetően thrashes és black metalos jegyeket tükröző dalokban. Ahhoz viszont továbbra is túl szennyes, koszos és vérmocskos ez a zene, hogy a Powerwolf- meg Beast In Black-fanok rákattanjanak.

megjelenés:
2022
kiadó:
Season Of Mist
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 11 Szavazat )

A Deströyer 666 tehát ezúttal is megveszekedett energiával, láncait leszaggatva rongyol végig a kilenc új dalon ebben a negyven percben. Amikor elcsípik a fonalat, a zenekar minden túlzás nélkül óriási tud lenni: amit például a Pitch Black Night black/thrash/heavy-őrjöngésében mutatnak a kellemesen patinásan ható, jellegzetesen sikálós riffeléssel, a csordavokálokkal meg az old school metal szólóbetéttel, a maga nemében briliáns, még ha túlzásnak is hathatnak ezek a jelzők egy ilyen törvényen kívüli alakulatnál. De ugyanígy nagyot üt a kutyahergelésből kibontakozó Never Surrender nyitása is a maga felszteroidozott ősmetáljával, a '80-as évek első felébe visszarepítő Grave Raiders zakatolása vagy a Savage Rights kimérten riffelő, gonoszan felbugyborgó vérzuhataga. A csapathoz képest eposzi hosszúságú, csaknem hatperces Batavia's Graveyard fináléban pedig még az is meghallhatja a rációt meg a dalszerzési rafinériát, akit olyan általános rosszindulat fűt a világgal szemben, mint a zenekart.

Szerintem megvan az efféle alakulatok szépsége: nem akarnak másnak látszani, mint amik, nincs bennük semmi megjátszás, ugyanakkor a Deströyer 666-ban is rejlik annyi képregényesség meg kikacsintás, hogy még épp nem tűnnek karót nyelt bohócoknak. Akad egy-két kevésbé karakteres téma ebben az eresztésben, ezért nem is adok több pontot, de összességében kifejezetten rokonszenves ez a lemezük is. Ha valami tüskésre, kellemetlenre és romlottra vágysz, nyugodt szívvel ajánlom.

 

Hozzászólások 

 
#5 Equinox 2023-03-01 20:45
Az a kutyaacsarkodás nem farkas inkább? (borító)
Idézet
 
 
#4 Equinox 2023-03-01 18:10
Nekem is nagyon tetszik, sokat is ment. Nem is gondoltam előtte, hogy ilyen tradicionális csapat ez. A neve alapján vérhányó, Jézust keresztben lenyelő pokolfiaknak tűnnek, aztán zeneileg meg ez a lemez kb Evil Invaders (a banda, nem a Razor lemez) - az meg kurva jó ajánlólevél (a Razor lemez is, csak az nem ontopik itt)
Idézet
 
 
#3 Ákos 2023-03-01 14:16
Én szeretem a zenét. Elő, lélegző, ahogy megszólal. Szeretem bennünk, hogy úgy írnak slágereket (persze a maguk műfajában), hogy közben büdös bunkók maradnak.
Idézet
 
 
#2 Tulus 2023-03-01 13:32
Ugyan nem olyan zabolátlan, és kíméletlen, mint a korábbi anyagok, de kellemes hallgatni való, és tisztességes munka.

10/8
Idézet
 
 
#1 Scarecrow 2023-03-01 11:56
Így én is szeretem a black metalt, ütős anyag!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.