Shock!

március 18.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Deströyer 666: Call Of The Wild

destroyer666_cAz ausztrál – de székhelyét régóta Hollandiában tudó – Deströyer 666 a kultbandák kultbandája, kevesen ismerik őket, de létezik egy elég fanatikus mag körülöttük. A csapat nem tömi degeszre a tábor hasát új megjelenésekkel, utolsó sorlemezeik megjelenése között hét-hét év telt el, de most azért érezték, hogy hosszú lenne 2021-ig éheztetni mindenkit a legutóbbi Wildfire folytatásával. Így aztán megérkezett ez a négyszámos EP, hogy ne érhesse szó a ház elejét.

A csapat a Wildfire dalaiban érezhetően nagyobb teret engedett thrashes alapú, de blackes és tradicionális heavy metalos elemekkel is operáló muzsikájában az utóbbi vonalnak. Ahogy utánaolvastam, megoszlanak a vélemények arról, mennyire állt jól nekik mindez, de szerintem kimondottan izmosra sikerült az utolsó lemez, és tetszik a minialbum három új plusz egy régi szerzeménye is. Mindjárt a nyitó Violence Is Goldenben fogat vicsorogtatva, a '80-as éveket idézően archaikus, jólesően ősprimitív vehemenciával rohamoz a zenekar, de a lánccsörgető, elemi agresszió sörgőzös ködébe burkolt dal valójában nagyon is rafinált módon ül a fülbe már egy hallgatás után is. A száz százalékos true heavy metal témák szárnyán repesztő Stone By Stone még tovább fokozza a tempót, hogy aztán a végén meglepően heroikussá, nagyívűvé fokozzák – még egy példa arra, mennyire avatott kézzel nyúl a műfajhoz a csapat.

megjelenés:
2018
kiadó:
Season Of Mist
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

A szintén gyorsabb címadó is már-már himnikus magasságokba emelkedik a refrénnél, de természetesen egy pillanatra sem tűnik el belőle a bandát olyannyira jellemző vérmocskos, koszos színezet. A végére pedig a korai saját Trialed By Fire-t önfeldolgozták, némiképp átgyúrva, de hasonlóan impozánsan. A hangzás a zenéhez passzoló módon régies, a dob kicsit bénán is szól, viszont ez pont az a muzsika, ahol egyáltalán nem zavaró az ilyesmi, sőt, még inkább az autentikus jelleget erősíti.

Nincs miért tagadnom, hogy roppant szórakoztatónak találom ezt a kiadványt. Nem a világ legszofisztikáltabb vagy legeredetibb zenéjét nyomja a Deströyer 666, de jók a dalok, K.K. Warslut bömbölése pedig még azután is hosszasan kísérti az embert, hogy lepörgött az EP. Nem feltétlenül van mindig szükség ennél többre.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.