Shock!

július 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Daath: The Concealers

Az atlantai Daath legutóbbi, The Hinderers albumáról írott kritikámban jegyeztem meg, hogy ez a csapat okozhat még meglepetéseket a jövőben. Nos, eltelt két év, s időközben jelentős változások történtek az együttes berkein belül. Nevezetesen egy huszárvágással megszabadultak az addig énekesként és billentyűsként tevékenykedő Mike Kamerontól, s helyére becserkészték Sean Z-t, aki viszont csak hangszálai nyüstölésével járult hozzá a banda zenei palettájához.

megjelenés:
2009
kiadó:
Century Media / EMI
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Így teljesen ki is került a képből az enyhe indusztriális hangulat, mely az addig használt szintetizátornak és más samplereknek volt köszönhető. A friss mű ezáltal kevésbé nevezhető kísérletezősnek, jóval kiszámíthatóbb frazírok sorjáznak ezen a bő 40 perces korongon, de mindennek ellenére a végeredmény mégis egy letisztult, technikás és nem utolsó sorban fogós alkotás lett.

Már a nyitó Sharpen The Blades modernkedő death metalos döngölései nyilvánvalóvá teszik mindenki számára, hogy a hideg, gépies hangeffekteket el is lehet gyorsan felejteni. Őrületes szólók, remek dobtémák - Kevin Talley korunk egyik legfigyelemreméltóbb ütőse - és puritán, már-már old school szellemiség jellemzi az újkori Daath muzsikáját. Ez a hozzáállás úgy a lemez feléig bőven elég is, ám aztán hirtelen elkezd hiányozni valami. Valami, ami ma már sajnos nem jellemzi ezt a tehetséges gárdát: az egyediség. Sorban érkeznek a kellemes death/thrash témák, tuka-tuka sorozatok, marcona betonozások és még hangulatos szólókból is akad jó néhány, ám aki él-hal az extrém zene tágas világáért, az itt nem nagyon fog olyasmit hallani, amivel ne találkozott volna már máshol. Egyedül a rövid átkötő Duststormban, valamint az azt követő, ...Of Poisoned Sorrows-ban sejlik fel valami a múlt experimentalistább felfogású Daath-jából, és bizony, ilyen megvilágításban már némileg visszalépésnek tűnik a The Concealers. Főként emiatt az új Pestilence albumhoz hasonlóan ezt a művet is igen nehéz megítélni.

Akik most először találkoznak a Daath zenéjével, valószínűleg nem értik majd a nyavalygásomat, és igazat is adok nekik. Első osztályú muzsikusok aprólékosan kidolgozott munkája a The Concealers, minden további nélkül ott a helyük a mai death mezőny élvonalában. Ám a csapat mégis elvesztett valamit Mike Kameron kiválásával, amitől a Daath egy olyan zenekarrá vált, amelyre érdemes volt odafigyelni. És érdemes még mindig, én azonban remélem, hogy következő húzásuk már ismét valami váratlan lépés lesz. Ettől függetlenül a The Concealers még könnyen beeheti magát az év végi listámba.

 

Hozzászólások 

 
#1 Tanja 2015-07-11 10:51
Check whether any account has been produced without your permission by verifying
that most accounts within the output of "dscl" are actually created legitimately.


outlook email login facebook login page username and password: http://severinos.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=129921
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.