Shock!

szeptember 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Crematory: Klagebilder

E germán csapat azon ritka esetek közé tartozik nálam, akiknek a muzsikájába első hallatra belezúgtam és azóta is kitartóan, hűségesen ragaszkodom hozzájuk, várva-várom minden albumuk megjelenését. Továbbá, a Crematory egyike ama kevés bandának, amelyeknél fenntartás nélkül elfogadom, hogy többnyire az anyanyelvükön szólnak a rajongóikhoz. Feloszlásuk idején mély bánat telepedett rám – így később annál nagyobb örömmel fogadtam annak hírét, hogy a társaság mégis folytatja az ipart – ráadásul változatlan felállásban.

megjelenés:
2006
kiadó:
Massacre
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az általam heavy-hörginek keresztelt stílust képviselő csapatra komoran szaggató-túró gitárok, nem kevés billentyűs munka jellemző, valamint a frontember, Felix torokgyilkos hörgése mellé párosuló tiszta férfiének. A banda mindig is nagy tehetséget mutatott a fogós, megtapadós melódiák létrehozásában – és itt a megtapadós aligha nevezhető túlzásnak.

A Klagebilder kizárólag német nyelvű dalokat tartalmaz, ami azért meglepő, mert előző, Revolution című anyagukat szinte teljes egészében angolul adták elő. A szintijátékba becsúszott ugyan az idők szele – helyenként egyértelmű puttyogásba megy át, amit Katrin művel -, ám a muzsika alapvető jellegén ez mit sem változtat. Ülnek a nagyszerű dallamok, Matthias napsugaras éneke nagyszerűen ellenpontozza Felix sötét-komor tónusú előadását. Az anyag ezúttal nem áll elő olyan ütős telitalálattal, mint amilyen a The Fallen volt néhány éve, de ez senkinek se vegye el a kedvét. A dalok homogén gomolyként uralják a korongot, nincs köztük kilógó lópata – sem rossz, sem jó értelemben. Még a menetelősebb, monoton részek (pl. a Höllenbrand nótában) sem emlékeztetnek – legalábbis nem vészesen – a Rammsteinra, hisz a két formáció meglehetősen eltérő zenei világot képvisel, hiába „echte" teuton mindkettő...

A Crematory muzsikája könnyedén, tévedésmentesen beazonosítható, ami kétségtelen érdeme a csapatnak. Létrejöttük óta nagyjából ugyanazt az irányvonalat képviselik megbízható színvonalon, minőségi kivitelezésben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.