Shock!

május 26.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Cannibal Corpse: Kill

Ha hiszitek, ha nem, egy Cannibal Corpse lemez megjelenése még nálam is eseményszámba megy, izgatottan vártam most is, vajon vissza tudják-e szerezni képzeletbeli trónjukat vagy folytatják a mélyrepülést, amit az utóbbi években, de főleg az utolsó albumukkal prezentáltak.

megjelenés:
2006
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 8 Szavazat )

A Kill egy brutális nagy arculcsapás és pont. Az előző anyag, a The Wretched Spawn után nem vártam már túl sokat, olybá tűnt, a zenekar kezd megfáradni, amihez hozzájárult, hogy a pókerarcú Jack Owen egy ideje faképnél hagyta őket, ám a Kill-lel visszaszerezték renoméjukat, mivel pont az hallható a lemezen, amit tőlük szeretünk – illetve én szeretek. Kíméletlenül vastag riffelés és nyakatekert szólók, 42 percen keresztül, de a legszebb az az óriási intenzitás, amit így cd-re préselve is átadnak, legyünk mi is jókedvűen agresszívek.

Mindig kedveltem bennük azt az apróságot, miszerint nem érzik cikinek, hogy a tekerések közé olykor pár igazi, mál-há-zós részt rakjanak. Pont ettől a kis fícsörtől lesz hallgathatóbb a zenéjük egy rakás olyan zenekarénál, akik csak és kizárólag a tempókra és a pusztításra esküsznek. Cseppet talán most több a középtempó, mint máskor – bár én ezt egyáltalán nem bánom, sokkal nagyobb erőt tud adni így a zene, mint ha csupán átlagosan végigtekernének e háromnegyed órán. Az utolsó nóta pedig a lemez meglepetése (bár ez tőlük azért nem akkora meglepetés persze), instrumentális kis borulás, négy percen keresztül.

Olyan lemez ez, amire felesleges szóvirágokat eregetni, aki kedveli a zenekart, szeretni fogja a lemezt, mert újra bennük van az az erő, ami régebben nagyon szerethető volt a zenéjükben, aki rühelli ezt a fajta stílust, úgyis elkerüli.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.