Shock!

július 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Bolt Thrower: Honour - Valour - Pride

Tizenöt éve nyomul megállíthatatlanul a Bolt Thrower elnevezésű angol death metal hadosztály, amely már jó évtizede tökélyre fejlesztette harcmodorát.

megjelenés:
2002
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 9 Szavazat )

Miben áll ennek amúgy könnyen kiismerhető, mégis fölöttébb célravezető taktikának a lényege? Direkt tempók (erőteljes és rendkívül fifikás dobjátékkal!), őrlő riffek, mély fekvésű hörgő "ének"-hang és világos, tiszta dalszerkezetek. Ezen lényegében nem is módosít az ötös, a változások mégis nyomon követhetők lemezről lemezre. Három éve a Mercenary albumon a lehető legáttekinthetőbb felépítésű nótákat sorakoztatták fel, azt a vonalat már nemigen lehetett volna továbbvinni. Mostanra tehát ismét valamivel komplexebbek lettek a számok.

A sebességet tekintve elég nagy a szórás és érdemes megfigyelni, ahogy mondjuk gyors kezdés után totális doom tempóra váltanak át egy dalban, vagy éppen fordítva. Emellett a gitárdallamok játszanak még meghatározó szerepet a Bolt Thrower zenéjében. Iszonyú súlyosak és könnyen megjegyezhetőek. A 7th Offensive elején mintha csak egy hamisítatlan harci induló szólna és hasonlóan karakteres pl. a K-Machine nyitánya is. Szövegileg egy lépésnyit sem távolodtak a rájuk jellemző háborús témáktól, a lemezcím szavairól elkeresztelt három dal köré épül az album (sorrendben a harmadik, hatodik illetve kilencedik tételről van szó). A borítókon megszokott csatajelenet pedig egy futurisztikus ütközetből került ki ezúttal, hogy teljes legyen a kép.

Mindent egybevetve több mint BECSÜLETES munka ez a korong, a zenekar HŐSIES kitartásának újabb bizonysága - jutalma csakis egy BÜSZKE tízes lehet!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.