Shock!

október 25.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axxis: Eyes Of Darkness

A német Axxis az 1980-as évekből fennmaradt és máig aktív metal bandák egyike. '89-ben Budapesten is játszottak, méghozzá a Black Sabbath előzenekaraként. Én annak idején a harmadik lemezig követtem a ténykedésüket. Utána a korszellemnek megfelelően (kilencvenes évek) próbálkoztak ezzel is, azzal is emlékezetem szerint, kísérleteztek többek között "valami Amerikával", de közben a világ egyre kevésbé akart már tudomást venni róluk. Na, talán most újra...

megjelenés:
2001
kiadó:
Massacre / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az Eyes Of Darkness az első két anyag fémesebb világának és a hármas album hard rockos ízeinek egyfajta ötvözete akar lenni. Amellett, hogy sose voltak jellemzőek rájuk a gyors nóták, Benhard Weiss hangja az Axxis fő ismertetőjegye, amely nagyjából a Stormwitchék Andyje (megint a jól bevált német énekesnév ugye...) és a Scorpions dalnok Klaus Meine közé helyezhető. Ezzel együtt nem igazán markáns, amit az ötös csinál, leginkább csak germános. El lehet hallgatni, meg lehet kedvelni, többet azonban nem érzek benne.

A kinti koncerteken, fesztiválokon nyilván ott csápol mindenki, aki még emlékszik rájuk; várhatóan ennyire is telik majd a csapattól és kész. Számomra ők (is) az örök német másodosztály képviselői - az örök hetes.

(Ui: Viktor szgépe nem jelezte, hogy a CD-n egy játékot is találhat a szemfüles hallgató, méghozzá egy saját fejlesztésű 15mb-os first person shooter-szerűséget. Mármint ha annak lehet nevezni azt, ha az ember egy csillében csücsül és onnan kell kilőnie egynémely figurát (Indiana Jones-feeling). A grafika mai szemmel roppant gyenge és minden izgalomtól mentes, ám felettébb rövid a játék menete, mondjuk manapság 15mb-tól mit várjon az ember. Bár a Doom elfért négy floppyn... Na de inkább itt nem megyek bele a játékfejlesztés buktatóiba. :) Az viszont aranyos a zenekartól, hogy ilyesmivel kedveskednek a rajongóknak. - V.Sz.)

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.