Shock!

október 28.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

After Rain: Vitorlát szélbe

Az Akela ismételt földbeállását követően Szijártó Szupermen Zsolt volt az első falkatag, aki új formációval tért vissza, ráadásul az első hírek alapján kifejezetten érdekessel! Nagyon kíváncsi voltam az After Rain bemutatkozó anyagára, hiszen Zsolt gitárjátéka több mint meggyőző, az pedig, hogy egy énekesnővel kiálló hard rock csapattal tér vissza, tényleg váratlan húzás.

megjelenés:
2008
kiadó:
Edge / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az Akela ismételt földbeállását követően Szijártó Szupermen Zsolt volt az első falkatag, aki új formációval tért vissza, ráadásul az első hírek alapján kifejezetten érdekessel! Nagyon kíváncsi voltam az After Rain bemutatkozó anyagára, hiszen Zsolt gitárjátéka több mint meggyőző, az pedig, hogy egy énekesnővel kiálló hard rock csapattal tér vissza, tényleg váratlan húzás. Sajnos a Vitorlát szélbe valamelyest csalódás, de azért szégyenkezésre semmi ok. A lemez körítése profi, igényes booklet, szép borító (a honlapjuk is ízléses), ráadásul bónuszként itt a teljes anyag angolul is, minden adott tehát egy kiváló produkcióhoz, a nóták azonban csak limitáltan késztetnek ujjongásra. A nyitó Harapás akkora Whitesnake-témával indul, hogy ihaj, Zsolt remekül teker, de sajnos igazán erős, fogós énektémákat nem sikerült alkotni hozzá. Horváth Anett hangja kellemes, azonban nem elég erőteljes, fogós, dögös. Szépen énekel, és szerencsére soha nem hamis, viszont kevés benne a vagányság. Az ilyen zenéhez egy szőröstorkú frontember kell vagy egy igazi dögös vadmacska. Utóbbi Anettől valószínűleg elég messze áll, mosolygós promófotói is inkább a kedves szomszédlány imázshoz passzolnak, amivel nincs is baj, épp csak nem illik teljesen ide. Még egy picit muszáj kötekednem: a szövegekre sem ártana jobban odafigyelni, a „bánok”, „megváltozok” és hasonlók ugyanis bántják az ember fülét.

Most, hogy túlestünk a negatívumokon, illik szólni a lemez pozitív oldaláról is, hiszen fenti hiányosságok ellenére az After Rain ígéretes csapatnak tűnik. Annak ellenére, hogy nem mindegyik nóta száz százalékos, jó pár pofás darab is felkerült a lemezre. A kezdő Harapás gitártémait már dicsértem, de szintén remek a Végső út is, amiben megint csak van egy faja kis tekerős szóló, és ebben a dalban Anett is remekül alakít; háttérvokálokkal megvastagított, kiváló refréndallamot hoz. A Hogyha jót akarsz sejtelmes indítása is jó, és Anett ebben kicsit incselkedve hozza magát, hozzáadva pont azt a pici kis pluszt, amit általában hiányolok tőle. A záró A felhők fehérek kiemelkedő még, a maga hétperces progosságával, fel sem tűnik, hogy ez a leghosszabb dal a lemezen. A többi nóta is okés, egyetlenegy kimondottan gyenge dal sincs a lemezen, épp csak ezek megmaradnak a korrekt kategóriában. Pici rutin, esetleg valamivel több energia fordítása a dalszerzésre, és az After Rain kiváló kis csapat lesz. Addig viszont a Vitorlát szélbe csak ígéretes kezdés.

Sajnos a Vitorlát szélbe valamelyest csalódás, de azért szégyenkezésre semmi ok. A lemez körítése profi, igényes booklet, szép borító (a honlapjuk is ízléses), ráadásul bónuszként itt a teljes anyag angolul is, minden adott tehát egy kiváló produkcióhoz, a nóták azonban csak limitáltan késztetnek ujjongásra.

A nyitó Harapás akkora Whitesnake-témával indul, hogy ihaj, Zsolt remekül teker, de sajnos igazán erős, fogós énektémákat nem sikerült alkotni hozzá. Horváth Anett hangja kellemes, azonban nem elég erőteljes, fogós, dögös. Szépen énekel, és szerencsére soha nem hamis, viszont kevés benne a vagányság. Az ilyen zenéhez egy szőröstorkú frontember kell vagy egy igazi dögös vadmacska. Utóbbi Anettől valószínűleg elég messze áll, mosolygós promófotói is inkább a kedves szomszédlány imázshoz passzolnak, amivel nincs is baj, épp csak nem illik teljesen ide. Még egy picit muszáj kötekednem: a szövegekre sem ártana jobban odafigyelni, a „bánok", „megváltozok" és hasonlók ugyanis bántják az ember fülét.

Most hogy túlestünk a negatívumokon, illik szólni a lemez pozitív oldaláról is, hiszen fenti hiányosságok ellenére az After Rain ígéretes csapatnak tűnik. Annak ellenére, hogy nem mindegyik nóta száz százalékos, jó pár pofás darab is felkerült a lemezre. A kezdő Harapás gitártémait már dicsértem, de szintén remek a Végső út is, amiben megint csak van egy faja kis tekerős szóló, és ebben a dalban Anett is remekül alakít; háttérvokálokkal megvastagított, kiváló refréndallamot hoz. A Hogyha jót akarsz sejtelmes indítása is jó, és Anett ebben kicsit incselkedve hozza magát, hozzáadva pont azt a pici kis pluszt, amit általában hiányolok tőle. A záró A felhők fehérek kiemelkedő még, a maga hétperces progosságával, fel sem tűnik, hogy ez a leghosszabb dal a lemezen.

A többi nóta is okés, egyetlenegy kimondottan gyenge dal sincs a lemezen, épp csak ezek megmaradnak a korrekt kategóriában. Pici rutin, esetleg valamivel több energia fordítása a dalszerzésre, és az After Rain kiváló kis csapat lesz. Addig viszont a Vitorlát szélbe csak ígéretes kezdés.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.