Shock!

augusztus 24.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Absolute Steel: Womanizer

Ójaj. Elméláztam a zenekar nevén, a borító esztétikusságán, közben elindítottam a cd-t. Halk, akusztikus bontogatással kezdődik a zene, ami akár szép is lehetne, aztán komolyan frászt kaptam a 33. másodpercben. (Hangosítsátok fel jól a hangszórókat!) Utána már csak röhögtem. Azt hiszem innentől kezdve bármit csinálhat a zenekar, nálam elásták magukat magát egy életre.

megjelenés:
2005
kiadó:
Black Lotus / HMP
pontszám:
  2 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Persze nem kell annyira komolyan venni őket, hiszen nagyjából egy dilibandát ismerhetünk meg e norvég társaságban, akik nem a tradicionális fekete fémet követik, ahogy az egy igazi hithű, norvég zenészhez illene, hanem a nyolcvanas évek amerikai hajbandáit szeretnék megidézni. Party metalt játszanak - így írják. A zene amúgy tényleg másolja a régi glam korszakot, egyszerű, de bombasztikus riffek, refrének, gitárszóló, puffogó dobok, csordavokál, napsütés, pálmafák, feltúrt hajak. Mármint feltúrt hajak lennének, a csapat három tagjának lenne mit feltúrnia.

Egyébként a zene nem is lenne annyira vészes nosztalgiázásnak, ha az énekes kicsit komolyabban venné magát, de ettől az iszonyatos hamis sikítozástól és énekléstől az összes plüssmedvémnek is felállt a hátán a bolyh, nem csak nekem.

A hangzás is alsó kategóriás szar, az egész lemez inkább mocsokrészeg bulikba ajánlatos - de ott is csak ritkán és ha már túlment minden határon a partizás - otthoni hallgatásra ajánlom inkább a szú percegését nagymami szekrényében.

Én meg előveszem inkább egy régi Mötley lemezemet, AZ party metal.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.