Shock!

július 12.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Városba való: új Kaldera klip vezeti fel a január 24-ei koncertet

Január 24-én a budapesti Show-barlangban lép fel a Kaldera, a Turbo frontember Tanka Balázs és Kovács Bencével közös formációja. A duó új videója is megtekinthető.

A Kaldera a két résztvevő bevallása szerint „gyermekkori barátságból átlényegült akusztikus duett, valahol az északi vadon és a déli országutak közti vidékről. Útszéli folkmuzsika, introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha Te azt mondod, blues, mi azt mondjuk, grunge. Ha Te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk, folk.” Tanka Balázs és Kocsis Bence tehát akusztikus muzsikában utazik nem kevés folkkal, blues-zal, grunge-dzsal, tavalyi bemutatkozó albumuk tizenegy dalt rejt, és – a névhez passzoló módon – Nagybörzsönyben rögzítették, tehát a Börzsöny kalderájában, majd Hidasi Barnabás segítségével fejezték be. A dalok hangulata és stílusa váltakozik a bluegrass, a folk és az akusztikus grunge között. A hatások között épp úgy felfedezhető Eddie Vedder Into The Wildja, mint a Zolnay Pál Fotográfia című 1973-as filmjének zenéje, de a duó szerint Cseh Tamás vagy a seattle-i Fleet Foxes sem rossz közelítés.

A csapat új videója, a Városba való a Lángoló Gitárokon debütált, január 24-én pedig élőben is meg lehet nézni őket a Show-barlangban. Érdekesség, hogy a kettős a koncerten több vendéggel egészül majd ki, így ott lesz a Blind Myself gitárosa, Édes Gergő, ütőhangszereken játszik Restás Gergő, és Szasza is nagybőgőn. Az este folyamán az Audio Love Nation is játszik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.