Shock!

szeptember 20.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slowmesh és Buttercup a Robotban szombaton

A budapesti Slowmesh zenekar a számos elhalasztott esemény után végre színpadra áll, és mindezt a fővárosi klubélet egyik leghangulatosabb helyszínén, a Robotban teszi július 31-én. Vendégük a csak csajokból álló Buttercup lesz.

0728_slowmeshbuttercup

Sápi Zsolt személyében a Slowmesh megtalálta azt a gitárost, aki tökéletesen passzol a gárdába. A koncerten a 2017-es bemutatkozó album, a Something New és a 2020 decemberében megjelent Isolate lemez legerősebb dalai hangzanak el, kiegészülve néhány jól megválasztott feldolgozással. Az Isolate az előző album által lefektetett zenei alapokon halad tovább. A fő csapásvonal továbbra is a stoner-rock alapú dögös rockandroll muzsika. A zenei palettát ezúttal azonban olyan dalok is színesítik, amelyek a dark-country, a punk-rock vagy a grunge világát idézik. A koncerten a friss album exkluzív digipack kiadása jelentős kedvezménnyel lesz kapható.

Az est vendége a Buttercup zenekar lesz. Érdekesség, hogy Farkas Saci, a lánybanda énekesnője a Slowmesh második albumán vendégként is megjelenik egy dalban, így a koprodukcióra nagy valószínűséggel élőben is lehet majd számítani. Aki még emlékszik azokra az időkre, amikor nem számított kuriózumnak, hogy a zenetévéken tökös dalok szólnak – és köztük akár egy-egy metál nótát is el lehet csípni –, annak ismerősen csenghet a Buttercup neve. A csajok a budapesti underground mellett jó pár fesztiválon és vidéki klubban is megfordultak annak idején, és ugyan a pörgős idők után egy hosszú szünet következett, az utóbbi években ismét hallani lehetett a bandáról a Dáma Lármák kapcsán.

A kifejezetten női minifesztiválokon ugyan csak pár dal erejéig lépett színpadra a rebootolt dallamos stoner/rock/metal formáció, de a csajokban egyre erősebben érett a gondolat, hogy ha újra aktív nem is lesz a csapat, azért időről időre szívesen összejönnének pár teljes értékű koncertre is, amit a közönség visszajelzése is egyértelműen megerősített. Július 31-én teljes műsorral, és új lendülettel láthatjuk őket a Robot színpadán, a Slowmesh társaságában.

A Robot klub bemutatja:
Slowmesh, Buttercup

Kapunyitás 20:00

Jegyek:

– 1000 ft (early bird, csak online, tixa.hu/sm_bc_robot)
– 1500 ft (normál elővét, csak online: tixa.hu/sm_bc_robot)
– 2000 ft (helyszínen)

Facebook-esemény

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.