Shock!

május 12.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét Budapesten lép fel a Laibach

Április 9-én ismét Budapesten lép fel az indusztriális-dark-gót-kategorizálhatatlan muzsikák egyik pionírja. A szlovén Laibach ezúttal a Barba Negrában ad koncertet.

0204laibach

A brit sajtó egy időben egyenesen a világ legveszélyesebb zenekarának aposztrofálta a csapatot, míg egyik amerikai turnéjuk során egy rádióállomás az államokat eltörlő, és újakat teremtő csoportként mutatta be őket. 1980-as alakulásuk óta ezer koncert és egymillió eladott lemez fölött járnak már, úgy, hogy nemcsak Jugoszláviából voltak kitiltva jó pár évre, hanem előfordult, hogy az Egyesült Államokba se léphettek be.

Hatásuk megkérdőjelezhetetlen, legendás, Opus Dei című korongjuk minden idők legjobb ezer albuma közé is bekerült egy olyan válogatáson, amelyet a legismertebb, vezető nemzetközi zenei kritikusok állítottak össze. A szlovén formáció munkásságáról – amelynek legutóbbi darabja a tavaly megjelent Spectre című album – már doktori disszertációk, filmek és kutatások is napvilágot láttak, az pedig közismert tény, hogy számos más ipari banda mellett a Rammstein is az ő hatásukra alakult. A Ljubljanában művészeti csoportként élő és alkotó Laibach az egyik alapítója az NSK, azaz a Neue Slowenische Kunst nevű, ellentmondásos politikai és művészeti kollektívának is. Tagjai hivatalosan anonimak maradtak, közreműködő zenészeik sora azonban igencsak széles.

További részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.