Shock!

június 18.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

December 2-án Jerabek Csaba jubileumi koncertet ad

Jerabek Csaba basszusgitáros-zeneszerző-szövegíró negyvenéves zenei pályafutását eleveníti fel december 2-án, az A38 Hajón. A kultikus F.O. System társalapítója az LX/XL névre keresztelt jubileumi koncerten idézi meg karrierje főbb állomásait az F.O. Systemtől a MASK-on át a friss szerzeményekig.

0616_jerabek

Ezen az estén Jerabek Csaba egy színpadra hívja négy évtizedes zenei életútjáról pályatársait, megállva annak fontosabb állomásainál. Fellép a 80-as évek kultikus dark wave ikonja az F.O. System (Mátyás Attila, Földi Tomi, Geletey György, Jerabek Csaba), a 90-es évek post-dark rock zenekara MASK, valamint a 80-as évek elejének kísérletező punk wave formációja, a BTK is Szendrey 'Szasza' Zsolt közreműködésével. Ha ez még nem lenne elég, meglepetésként elhangzik pár, még nem publikált, friss zenei Jerabek-kísérlet is. Jerabek Csaba audio-vizuális alkotó, társalapítója, basszusgitárosa, társ-zeneszerzője és meghatározó tagja az 1986-ban alakult F.O. System (Fuck Off System) együttesnek, a magyar dark wave zene mára már megkerülhetetlen monolitjának, amely az 80-as évek undergroundzenei életének egyik legnépszerűbb zenekara volt. A csapatot erőteljes, kissé komor, pszichedelikus hangulatú zenéje és egyedi dalszövegei révén mind a mai napig nagy érdeklődés övezi.

Bár nevével azonos című albumuk megjelenését követően 1991-ben feloszlott, de 2006 óta egy-egy  különleges koncert erejéig újra láthatjuk őket a színpadon, tavaly óta pedig ismét egyre aktívabb szereplői a hazai alternatív szcénának. 2023 januárjában teltházas koncertet adtak az Akvárium Klub NagyHalljában, melyet a Dürer Kert Nagyterem nyitókoncertje, majd egy Campus fesztiválos fellépés követett. Jerabek Csaba az F.O. System feloszlása után, 1991-ben zenésztársaival (Gabrieli Richárd, Geletey György, Lakatos György) megalapította a MASK együttest, mellyel 1996-ig tartó aktív korszakuk alatt két stúdióalbumot jelentetett meg a MASK (1993) és Őrültek háza (1995) címmel. A kezdet kezdetén pedig ott volt a BTK 1982 és 1985 között, amelynek korábban kiadatlan dalait végül 2020-ban stúdiófelvételen rögzítette zenésztársaival (Molnár Lujó, Vörös Zoli, Libertényi Péter, Vörös Attila, Tamási Antal) és jelentetett meg a korszak rajonói számára CD, kazetta és vinyl formátumban.

Most mindezeken a fontos állomásokon haladhatunk majd végig december 2-án a Jerabek LX/XL koncerten az A38 Hajón. Jegyek szeptember 12-től kapható a www.livenation.hu
oldalon.

Jegylink: https://www.livenation.hu/show/1438601/
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/97

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.