Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Valószínűleg nem készít több albumot a Journey

Nagyon úgy fest, hogy nem készít több új stúdióalbumot minden idők egyik legsikeresebb amerikai rockzenekara, a Journey. A döntés oka, hogy a legutóbbi Eclipse album üzletileg egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a turnézásból azonban a csapat továbbra is elképesztő összegeket kaszál.

„Nem vagyunk meggyőződve azt illetően, hogy a piac elbírna tőlünk még egy lemezt”, mondta Jonathan Cain billentyűs a The Pulse Of Radiónak. „És nagyon sok munka elkészíteni egy albumot… Talán készítünk egy soundtracket egy mozihoz. Az utolsó albumunk elég nagy eltávolodás volt a korábbiakhoz képest. Neal Schon azt mondta, ezt most így akarja megcsinálni, és így is csináltuk meg: egy súlyos rock’n’roll lemez lett a vége. És itt, az Államokban nem fogadták annyira jól, de Európában nagyon szerették. Pont erre is számítottam előzetesen egyébként… Alig ment el belőle több 100 ezer példánynál. Ezután pedig az egész zenekarnak le kellett állnia, és mérleget vontunk azt illetően, hol tartunk kreatív szempontból. Mit is csinálunk itt most ennyi idő és pénz befektetés után? Van egy nagyszerű életművünk, amit bármikor játszhatunk, benne egy rakás dallal, amiket nem is játszunk. Így aztán feltettük magunknak a kérdést: mi értelme lenne készíteni egy új lemezt? Ha ránk jön, majd készítünk mondjuk egy EP-t…”

Kétségtelen, hogy a 2011-es Eclipse világviszonylatban körülbelül 110 ezer példányos eladása még a zeneipar változásait tekintetben véve is óriási visszaesést jelentett elődje, a 2008-as Revelation eredményeihez képest, amely több mint 1,5 millió példányban talált gazdára világszerte, az Egyesült Államokban pedig platinalemez lett. A Journey turnéi ugyanakkor ettől függetlenül is évekre visszamenőleg a leghatalmasabb bevételeket hozó koncertkörutak közé tartoznak Amerikában, így – sajnos – érthető a csapat döntése…

A Journeyhez kapcsolódó hír, hogy március 8-án, azaz e hét pénteken debütál pár amerikai mozikban és a kábelhálózatokon a Don’t Stop Believin’: Everyman’s Journey című film, amely a banda filippínó énekese, Arnel Pineda mesébe illő karrierjét mutatja be.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Schill Gábor 2013-03-07 19:45
Milyen sok banda örülne ennyi eladott lemeznek...
Ritkábban kell lemezt készíteni, egy ilyen dinoszaurusznak bőven elég 4-5 évente...
Idézet
 
 
-2 #1 carrast 2013-03-07 13:36
"ÜZLETILEG nem váltotta be a reményeket"
na ezért nem hallgatok Journeyt :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.