Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új dalokon dolgozik a Mercyful Fate

A Mercyful Fate dicsőséges visszatérését is áthúzta a koronavírus-járvány. Koncertek a fesztiválszezonban már biztosan nem lesznek, de Hank Shermann elárulta: dalokon dolgoznak egy új nagylemezhez.

0307hank

Két évtized után, idén végre ismét visszatért volna a koncertszínpadokra a dán Mercyful Fate többek között olyan európai fesztiválokon, mint a Wacken Open Air vagy a Copenhell. Utóbbi rendezvények sorsa már ismert, így aligha lephet meg bárkit is, hogy az olyannyira várt visszatérésből az eredeti forgatókönyv szerint semmi sem lesz. „Azt valószínűsítem, és jelenleg úgy is fest a helyzet, hogy minden Mercyful Fate-bulit törölni fogunk, hiszen a vírus kiütötte a 2020-as koncerteket”, mondta Hank Shermann gitáros az ausztrál Heavynek. „Talán november környékén lesz majd lehetőségünk csinálni valamit, de hát ki tudja előre megmondani, hogy állnak majd akkor a dolgok?”

Ha már azonban feléledt a zenekar, nincs szó teljes tétlenségről. A jelenlegi felállásban Shermann mellett King Diamond énekes képviseli az alapítókat, Hank gitárpartnere Michael Denner helyett a '90-es évek végének Fate-jét erősítő Mike Wead, a dobos szintén a legutolsó felállásból ismert Bjarne T. Holm, a basszusgitáros pedig Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning), és ha hihetünk Hanknek, már akcióba is lendültek. „King Texasban, az Államokban él, én pedig Dániában, Koppenhágától északra. Bjarne szintén a környéken lakik, így közösen dolgozunk a próbateremben az új dalokon. Mike Stockholmban él, Joey pedig Los Angelesben. Szóval a munka többi része Dropbox vagy e-mailek segítségével folyik. Most már legalább másfél éve dolgozom új Mercyful Fate-nótákon, jelenleg úgy nagyjából hat-hét áll készen közülük. Az elsőt már el is küldtem Kingnek, miután megkevertük. Mindenki játszott benne: elküldtem a fájlokat Joey-nak, aki Los Angelesben felnyomta a basszustémákat, Mike pedig Stockholmban a szólókat. Most pedig ott van a dal Kingnél, hogy megalkossa és felénekelje hozzá az énekdallamokat. Utána pedig még átalakítunk benne pár dolgot, hogy itt ez vagy az kétszer olyan hosszú legyen, meg hasonlók…”

A zenekar legutoljára 1999-ben jelentetett meg friss dalokat a 9 című nagylemezen. Az idei koncertműsor kizárólag az első minialbum, a Melissa és a Don't Break The Oath dalaiból állt volna – amennyiben tényleg elkészül egy új album, ez a koncepció bizonyára változni fog.

 

Hozzászólások 

 
#3 Equinox 2020-05-04 19:52
Ez azért jól hangzik, eddig nem hibáztak, és már volt egy 10 év kihagyás utáni visszatérés.
Idézet
 
 
#2 Wendiii 2020-05-03 11:06
Bjarne helyett el tudtam volna viselni mondjuk Snowy Shaw-t, de sebaj. A hír viszont remek.
Az új KD lemez körül tényleg elég nagy lett a csend, jó lenne már arról is hallani ezt-azt.
Idézet
 
 
#1 Tulus 2020-05-03 09:39
Ez nagyon jó hír, de akkor most nem lesz idén új King Diamond lemez?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.