Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tribulation az idei Fekete Zajon

Megérkezett a 2019-es Fekete Zaj Fesztivál fellépőinek első, tizennégy nevet tartalmazó listája. Az idén már négy napos, és egy új színpaddal is bővülő fesztiválra továbbra is nagy gonddal válogatják a különleges zenék végtelen sorából az előadókat: láthatjuk majd a Sástó partján a Tribulationt, a Repetitort, a Pink Turns Blue-t, az Agent Side Grindert és a Katla.-t is.

0601tribulation

Augusztus 16-19. között ismét életre szóló koncertélmények, és egy összetartó közösség vár minket a Mátrában, az éppen 10 éve indított Fekete Zaj Fesztiválon. A minap bejelentett első tizennégy fellépő között szerepel a svéd Tribulation is, amely több megtöltött budapesti klub után most végre a zenéjükhöz illő helyszínen, a mátrai fák sötét árnya alatt játszik majd.

A szintén visszaigazolt Pink Turns Blue darkwave patinát csempész majd a Mátra kempingbe. Ugyanezen a vonaton utazik a stockholmi Agent Side Grinder is, ők az elektro vonalat hozzák kócos, post-punk és industrial dalaikba keverve, míg a nápolyi Ash Code hagyományosabb dark és synthwave dalokkal táncoltat meg minket. Különleges akusztikus zenei élményt kínál majd Jo Quail előadása: az angol csellista tavaly Myrkur előtt mutatta be Budapesten innovatív, komplex és sejtelmes hangulatú zenéjét. Saját bevallása szerint alkotásai egész lényét tükrözik vissza: minden egyes dolgot, amit lát, hall, érez, elképzel, álmodik vagy éppen elfelejt.

A szintén fellépő Repetitor Belgrádból érkezik majd: a garage-postpunk-noise-rock trió a 2000-es években indult Új Szerb Színtér (Nova srpska scena) egyik meghatározó csapata, az Exit Fesztivál nagyszínpadának rendszeres fellépője, tavaly pedig ők játszhattak az Arcade Fire vendégeként több városban, így Budapesten, a Sportarénában is. A Mueran Humanos argentin gyökerekkel bír, de Berlinből érkezik: Carmen Burguess (ének, dobgép, szinti) és Tomas Nochteff (ének, basszus, dobgép) párosa kitörő, feleselő spanyol popdalokat ír, amiket kísérletező punk, avant-garde és zörej zenei alapokra énekelnek rá, pszichedelikus, agresszív, de mégis minimal hatású elegyet képezve.

A súlyosabb metalt képviseli majd Aidan Baker és Leah Buckareff kísérletező, shoegaze drone doom projektje, a Nadja, és a már visszajáró melbourne-i dallamos dark doom-prog metal zenekar, a The Eternal. A Lebanon Hanover tagjaként már megismert William Maybelline Qual nevű elborult, poszt-apokaliptikus zenei projektjét hozza a Zajra. A hazai csapatok közül elsők között igazolták vissza a Volkova Sisters fellépését, és bepótolja tavaly elmaradt koncertjét a Psycho Mutants is.

Az idei Fekete Zaj egyik legkülönlegesebb koncertje minden bizonnyal az izlandi Katla. fellépése lesz. A név a sziget egyik legnagyobb vulkánját jelöli, a ponttal kiegészítve azonban Einar Thorberg Guðmundsson és Guðmundur Óli Pálmason (Sólstafir) közös zenei vállalkozására utal. A Katla a sziget egyik legaktívabb tűzhányója, ami ennek ellenére 1918 óta nem tört ki, ám az elmúlt hónapok előjeleit látva most mindenki a vulkán ismételt aktivizálódását várja. A 2015 óta működő Katla. pedig az élő fellépésektől tartóztatta meg magát eddig, most azonban ők is kitörésre készülnek: az első koncertjeik egyike lesz a Fekete Zajos fellépés, így a szervezők nagy örömére egy igazi kuriózum is bekerül majd a 2019-es Zajongók élményei közé.

Fekete Zaj Fesztivál 2019
2019. augusztus 16-19.
Mátra, Sástó kemping

Háromnapos bérlet: normál elővételes áron március végéig 12.990 Ft, június végéig 14.990 Ft, augusztus 15-ig 16.990 Ft, a helyszínen 17.990 Ft. A napijegyek, a 4. napi jegy és a szállások értékesítése később kezdődik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.