Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Távozik Udo Dirkschneider mellől a régi harcostárs

Közelebbről meg nem határozott egészségügyi problémák miatt Stefan Kaufmann gitáros kilépett az U.D.O.-ból. Kaufmann korábban kilenc lemezen át volt Udo Dirkschneider eredeti bandája, az Accept dobosa, ám gerincgondjai miatt végül fel kellett adnia a melót. 1996-ban már gitárosként csatlakozott Udóhoz, és az énekessel szintén kilenc albumot rögzített.

Kaufmann a mostani hírek szerint nem kíván teljesen szakítani a régi kollégával, mert a színfalak mögül továbbra is segíteni fogja Udót. Ennek pontos formája egyelőre nem ismeretes, de mivel a gitáros a dalszerzésben is jelentős szerepet játszott az U.D.O.-ban, nem lenne meglepő, ha a stúdiós segítség mellett ezen a téren is belefolyna a munkába a jövőben is. Stefan emellett további zenekarokat is producerelne saját Roxx stúdiójában.

Az U.D.O. már gőzerővel keresi Kaufmann utódját és várják a jelentkezőket. A banda legutóbbi lemeze, a Rev-Raptor tavaly májusban jelent meg. Szeptember 28-án az AFM kiadó egy alapos koncertvideót hoz ki tőlük Live In Sofia címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.