Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Súlyosabb, arcbamászóbb, gyorsabb, de igazi Trivium

Colin Richardson és Martin „Ginge" Ford szárnyai alatt dolgozik január eleje óta a floridai Audiohammer stúdióban új, sorrendben ötödik nagylemezén a Trivium. A zenekar minden eddiginél direktebb, fogósabb dalokat ígér a nyárra várható albumra. Ez lesz Matt Heafyék első albuma, amin már a banda új dobosa, a Travis Smith helyére került Nick Augusto játszik majd.

A csapat a stúdiózás előtt nem kevesebb, mint 18 hónapig dolgozott a dalokon, melyekből összesen végül tizenhét gyűlt össze, de ezek mindegyike biztosan nem fog felkerülni a késő tavaszra vagy nyár elejére várható albumra. A banda az előzetes nyilatkozatokban eltávolodást ígér a legutóbbi Shogun komplexebb vonalától, és inkább az áttörést meghozó 2005-ös Ascendancyt emlegeti viszonyítási pontként.

„Amikor az Ascendancyn melóztunk, direkt a dalokra helyeztük a hangsúlyt, nem pedig arra, hogy megmutassuk, mennyire jól tudunk játszani a hangszereinken", nyilatkozta Matt Heafy énekes/gitáros. „A következő két lemezünknél más volt a helyzet... Most azonban még ennyi idő után is ugyanolyan izgatott vagyok az anyag miatt, mint amikor megírtam hozzá az első riffeket. Ezen az albumon szerepelnek majd a legminimalistább és legdurvább pillanataink, de közben lemez messze túlmutat azon, amit az emberek arról gondolnak, milyen a metal, vagy milyen lehet."

„Ezúttal megbizonyosodunk arról, hogy valóban minden dal minden egyes részének értelme van", tette hozzá a gitáros Corey Beaulieu. „A nótáknak szuper-fogósnak kell lenniük, olyanoknak, amik nem mennek el az ember mellett. A lényegretörő fogalmazásmódra koncentráltunk, tehát most nem lesznek 7-8 perces számok, viszont tele van az anyag állati jó riffekkel, betétekkel, és természetesen gitárszólókkal is. Nem úgy szól, mint a Shogun, annál sokkal arcbamászóbb, súlyosabb és gyorsabb, de egyértelműen triviumos a zene. Valahogy minden egyensúlyba került: akad négy vagy öt dalunk, amiben csak üvöltés van, írtunk pár olyat is, amiben csak tiszta ének, meg persze olyanokat is, ahol ez is, az is. Akárcsak annak idején az Ascendancyn... Kellemesen változatos az egész lemez, mert minden nótának megvan a maga arca, és jól is passzolnak egymás után."

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.