Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sikeresen, de nem világrengetően kezdtek a listákon a Disturbed és a Nickelback új lemezei

Erős, de nem világrengető kezdéseket produkált az Egyesült Államokban a Disturbed és a Nickelback új albuma. Az eredményekből egyértelműnek tűnik, hogy mindkét zenekar túl van már karrierjének zenitjén.

0715dist

A Billboard-lista tizenharmadik helyén indított a Disturbed új lemeze. A Divisive-ből 26 ezer példány kelt el a nyitóhéten az Egyesült Államokban, ami komoly visszaesés a legutóbbi, 2018-as Evolution 71 ezres kezdőeladásához képest. Ha pedig azt is tekintetbe vesszük, hogy már utóbbi is csalódást keltő eredménynek számított, hiszen – bár a Top 5-ben kezdett – öt közvetlen elődje mind az élen indított, még egyértelműbb: David Draimanék új albumai iránt már nem akkora a kereslet, mint korábban. Különösebben félteni azért persze így sem kell őket, hiszen Top 10-es a lemez Ausztráliában (5. hely), Új-Zélandon (7. hely), Németországban és Kanadában (9. hely), de Nagy-Britanniában is befértek a Top 20-ba (17. hely).

Hasonló az ábra a Nickelback esetében is, ahol szintén visszaesés mutatkozik a korábban legmasszívabbnak számító területeken. Az öt év szünet után megjelent Get Rollin' mindössze a harmincadik helyre volt jó a Billboard-listán, márpedig az áttörést meghozó, 2001-es Silver Side Up óta ez az első alkalom, hogy Chad Kroegerék nem kerültek be a Top 5-be. Kanadában szintén „csak" a negyedik helyig jutottak, márpedig 2001 óta itt sem indított egyetlen lemezük sem a második pozíciónak mélyebbről. Persze a mérleg azért összességében itt sem rossz, Svájcban az élen kezdtek, de Top 10-es a lemez Ausztráliában (3. hely), Németországban (7. hely), illetve Nagy-Britanniában és Ausztriában is (8. hely).

 

Hozzászólások 

 
#1 kiss gabor 2022-12-01 08:46
Sikeres, de nem vilagrengeto zenekarokhoz melto modon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.