Shock!

január 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Scar The Martyr néven jelenik meg Joey Jordison projektalbuma

0425jordisonScar The Martyr néven fut majd a Slipknot dobos Joey Jordison új projektje, amelyben Jed Simon és Kris Norris gitárduója, Henry Derek Bonner énekes és Chris Vrenna billentyűs zenél együtt. Az ősszel a Roadrunnernél megjelenő bemutatkozó album producere Rhys Fulber (Fear Factory, Rob Zombie) volt.

A Scar The Martyr viszonylag régóta formálódik a színfalak mögött, és az anyag egyik érdekessége az lesz, hogy Jordison nem csak a dobokat, hanem a basszustémákat is feljátszotta rá, sőt, két dal kivételével a ritmusgitárokat is ő rögzítette a stúdióban. A Strapping Young Ladből ismert Jed Simon és az ex-Darkest Hour gitáros Kris Norris dolga így javarészt kimerült a szólózásban. A formáció frontemberét, Henry Derek Bonnert a Blood Promise-ből lehet ismerni, Chris Vrenna pedig egy sor csapatban segített ki, de leginkább a Nine Inch Nails egyik korábbi inkarnációjában híresült el.

A zenei anyag az előzetes ígéretek szerint igen változatos lesz, benne mindenféle hatással a posztpunktól az indusztriális elemekig, Joey azonban durvasága mellett is fogósnak, dalcentrikusnak ígéri a muzsikát. „Az All Hope Is Gone turnéinak vége óta dolgozom az új Slipknot anyagokon, de annyi témám gyűlt össze, hogy egyet hátra kellett lépnem, és abbahagynom a munkát”, mondta pár hete a brit Metal Hammernek. „Egyszerűen nem volt megfelelő az időzítés. De ennek ellenére összegyűlt egy rakás nagyon gyilkos és súlyos zeném, és ráadásul ezek elkezdtek felvenni egy másféle irányt. Elkezdtem jobban rágyúrni a poszt-punkos és indusztriális dolgokra, amiket mindig is imádtam, és mindennek a tetejét telepakoltuk szupersúlyos, brutális gitárokkal. Így indult az egész. Beletelt pár évbe, mire eljutottam eddig a pontig, de őszintén mondhatom: soha életemben nem voltam még ennyire elégedett a stúdióban, mint most. Alig várom, hogy mindenki meghallgathassa a zenét!”

Mivel egyre inkább úgy tűnik, hogy 2014 végre tényleg a Slipknot éve lesz, az persze kérdéses, mennyire tud majd Joey turnéra indulni a Scar The Martyrral…

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 codename333 2013-06-22 09:05
Hidd el Joey mi is alig várjuk :D Én legalábbis :D remélem valami kőkemény muzsika lesz.
Idézet
 
 
+1 #1 kéjsóvár bohóc 2013-06-22 06:33
Nagyon remélem, hogy valami irgalmatlanul brutális zúzdát hoznak össze!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.