Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem tekintek már kínos teherként a Metal Queen imázsra”

0325leeaaronTegnap jelent meg a kanadai Lee Aaron új nagylemeze, a Fire And Gasoline. Az egykoron metalkirálynőként is hívott énekesnő egy poposabb, jazzesebb korszak után tér vissza az albumon a rockosabb hangzásvilághoz, bár természetesen nem vett teljes hátraarcot.

Bizonyára Magyarországon is sokan emlékeznek még Lee Aaronra, aki annak idején, a '80-as években deklaráltan felvállalta a Metal Queen imázst, és több kiváló lemezt is készített. Az énekesnő később alternatívabb, majd jazzes-popos irányba fordult, március 25-én pedig megjelent új stúdióalbuma, a Fire And Gasoline, amely az első új dalokat rejti tőle a 2004-es Beautiful Things óta – és ismét rockosabbra vette rajta a figurát. „Mára bezárult a kör, hiszen készítettem pár alternatív rocklemezt a '90-es években, majd 2000-ben egy jazzalbumot is", mondta a Bravewordsnek Lee arról, miként áll ma ahhoz, ha lemetalqueenezik. „Így, hogy más dolgokba is belekaptam, és bizonyos fokig megváltoztattam magamról a képet, nem tekintek már a Metal Queen imázsra sem kínos teherként. Manapság néha olyasmivel is találkozom, hogy Kanada rockkirálynőjeként vagy Kanada uralkodó metalkirálynőjeként emlegetnek, és inkább elismerésnek veszem ezt. Szóval ma már elvagyok ezzel az egésszel, és szerintem a rajongóim is felnőttek azóta..."

Az új lemez ettől ugyanakkor még nem heavy metal. „Ez egy rock'n'roll-lemez. Szerintem nagy hiba lett volna olyan albumot készíteni, amely úgy szól, mint valamelyik régi, hiszen így sem előadóként, sem dalszerzőként nem lehet fejlődni. Szerintem a gitárjáték, valamint az, hogy a saját koncertbandámmal, élőben rögzítettük a dalokat, elég komoly különbséget jelent a megszólalásban is. Noha minden szám különbözik a többitől, mégis egységes albumot alkotnak."

leeaaron_cA Big Sister Records kiadásában megjelent lemezen az alábbi dalok szerepelnek:

01. Tom Boy
02. Fire And Gasoline
03. Wanna Be
04. Bitter Sweet
05. Popular
06. 50 Miles
07. Bad Boyfriend
08. Heart Fix
09. Nothing Says Everything
10. If You Don't Love Me Anymore
11. Find The Love

A Tom Boy dal alább meghallgatható. Lee természetesen folyamatosan koncertezik, de ez általában Észak-Amerikára korlátozódik, így errefelé aligha várható, hogy felbukkanjon.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 pumpika666 2016-03-28 17:14
nem mai csirke de azért jól tartja magát :)
ez a nóta viszont sehol nincs a régi cuccokhoz képest, ellenben mondjuk kicsit felpörgetve avril lavigne-nek jól állna, neki így 50 körül már nem való ez, inkább keményítené be a...hangzást
Idézet
 
 
+1 #2 queensryche999 2016-03-26 23:43
Mindent egybevetve sajnos csalódnom kellett, pedig nagyon vártam egykori kedvenc női rockhangom régóta esedékes rocklemezét. Hiányzik belőle az a dög és karcosság, ami még megvolt a Bodyrock ('89)/Some Girls Do ('91) párosban. Máig ezeket ajánlom ha valaki "csajos hard rockra" vágyik.


www.youtube.com/watch?v=P9uTh97H1Q4
www.youtube.com/watch?v=AsattyYh8Ig

www.youtube.com/watch?v=zvTMNhQvoyE
www.youtube.com/watch?v=dz-Y4TfCcYU
Idézet
 
 
+4 #1 Tulus 2016-03-26 14:29
Szép nagy a... szája.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.