Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nagyon gyorstól doomosig: márciustól stúdiózik a C.O.C.

Márciusban bevonul egy Los Angeles-i stúdióba a Corrosion Of Conformity jelenlegi triófelállása, hogy elkezdje felvenni új albumát. Mike Dean énekes/basszusgitáros, Woody Weatherman gitáros és Reed Mullin dobos azzal a John Custer producerrel dolgozik majd, aki az 1991-es Blind óta minden egyes C.O.C. lemez munkálatainál ott segédkezett.

„Egy ideje állandóan új zenéket írunk”, írta Woody a banda honlapján egy üzenetben. „Nagyjából tizenkét dalunk van felvehető állapotban, amik a C.O.C. hangzásának elég széles spektrumát fedik le a nagyon gyorstól a doomosig.” Vagyis az Animosity felállás nem kizárólag hardcore/crossover vonalon mozog majd, ami némi megnyugvást jelenthet azoknak, akik kizárólag az 1994-es Deliverance-szel kezdődő retrós, délies ízekkel tarkított ősmetalt szerették a zenekartól. Woody továbbra sem ejtett szót arról, mikor csatlakozhat a trióhoz Pepper Keenan, a legsikeresebb felállás énekes/gitárosa, aki jelenleg épp a Down négyes anyagának munkálataival foglalkozik, azt azonban elárulta, hogy a stúdióban valószínűleg Mike Dean is besegít majd John Custernek, és rengeteg turnézást ígért a közeljövőre.

A C.O.C. magja évek hosszú szünete után tavaly júliusban állt újra színpadra, hogy így ünnepeljék meg a klasszikus Animosity lemez 25. születésnapját. A csapat a koncerteken a korai éra gyors, zúzós dalaira koncentrált a '90-es évek albumai helyett, amiben nyilván az is szerepet játszott, hogy egyedül Pepper Keenan nem vett részt az újjáalakulásban. Ha azonban minden a tervek szerint halad, ez sem várat már magára sokáig. „Most ezt a hármas dolgot csináljuk, és lemezt is készítünk így, de azt hiszem, utána ismét összejöhet a négytagú felállás is Pepperrel. Mindannyian meg szeretnénk csinálni ezt, ha elérkezik hozzá az idő, de most egyelőre trióban nyomjuk", nyilatkozta még tavaly Weatherman. A csapat utoljára 2005-ben adott ki új dalokat In The Arms Of God címmel, de ezen a lemezen Stanton Moore dobolt az évekkel korábban távozott Mullin helyett. Az eredeti dobos nem titkolt módon Keenannel nem volt képes megtalálni a hangot az utolsó közös években.

A hármas felállású C.O.C. tavaly év végén már meg is jelentetett egy bakelit kislemezt Your Tomorrow (Parts 1 And 2) címmel, de hamarosan további felvételek is várhatók tőlük. Az idei év első felében valószínűleg egy élő DVD-t is kiad a banda, hiszen október 14-ei raleigh-i bulijukat rögzítették.

A C.O.C. áprilisban Európában turnézik, az alábbi dátumok valamelyikén lehet elcsípni őket:

Április 14. - Bochum - Matrix
Április 15. - Tilburg - Roadburn
Április 16. - Bréma - Tower
Április 17. - Wiesbaden - Schlachthof
Április 19. - Bécs - Arena
Április 20. - München - Feierwerk
Április 21. - Athén - An Club
Április 22. - Mezzago - Bloom
Április 23. - Karlsruhe - Dudefest-Jubez
Április 25. - Bristol - Bierkeller
Április 26. - London - Underworld
Április 28. - Manchester - Moho
Április 29. - Sheffield - Corporation
Április 30. - Vosselaar - Biebob
Május 1. - Deventer - Burgerweeshuis

A banda emellett május 27-én részt vesz a baltimore-i Maryland Deathfesten, és a nyár közepére ígérnek egy második európai kört is. Reménykedjünk, hátha valamelyik hazai szervező lát fantáziát bennük…

 

Hozzászólások 

 
#1 Tóth József 2011-02-06 12:38
A Blind felállást ha kérhetném tisztelettel!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.