Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Művészi borítót kapott az új Burzum lemez

Március 7-én jelenik meg az új Burzum album Fallen címmel. Ez már Varg Vikernes második anyaga lesz a tavalyi Belus után, mióta 2009-ben kiszabadult a börtönből, ahová a Mayhem gitáros Øystein „Euronymous" Aarseth 1993-as meggyilkolása és templomgyújtogatás miatt került be a következő évben.

„Zeneileg a Fallen a Belus és valami új keveréke", jellemezte a nyolcadik Burzum nagylemez zenei világát Varg az Ablaze magazinnak. „A hangzás dinamikusabb, hiszen úgy mastereltük az anyagot, mintha klasszikus zene lenne. Emellett én is minden tekintetben kísérletezőbben álltam a zenéhez, mint a Beluson. Szövegileg leginkább a debütáló album vonalát követi a lemez, személyesebb, leginkább a létezés témakörét boncolgatja, de a Belusról ismert mitológiai jelleg továbbra is itt van. Feltettem az albumra két rövid ambient témát is, egy rövid bevezetőt és egy hosszabb befejezést."

A Fallen a Byeloblog gondozásában kerül majd a boltokba a jobb oldalon látható meglepő borítóval, rajta a következő tételekkel:

I. Fra Verdenstreet
II. Jeg faller
III. Valen
IV. Vanvidd
V. Enhver til Sitt
VI. Budstikken
VII. Til Hel og tilbake igjen

A Fallen egyébként majdnem napra pontosan egy évvel követi a Belust, ami 2010. március 8-án jelent meg. Előtte viszont tizenegy hosszú év telt el Burzum album nélkül, hiszen a börtönben összerakott anyagok utolsó darabja, a Hliðskjálf 1999 áprilisában jött ki.

 

Hozzászólások 

 
#5 Guest 2011-01-29 19:27
godzsikaka! dögölj meg!
Idézet
 
 
#4 Guest 2011-01-16 10:44
Szerintem, hogy a cikkek elején van egy kis történelemóra, az sosem árt. Elvégre mindig van egy-két ember aki számára új információt tartalmaznak a leírások. Emlékszem, amikor elkezdtem ismerkedni a metallal, elég sokat segítettek ezek a nem kért adatok. Pl.: Gamma Ray egyik lemezkritikájáb ól tudtam meg, hogy közük van egy bizonyos Helloween bandához, amit azóta persze már 1000x olvastam, de nyilván van olyan ember, akinek ez még mindig újdonságot jelenthet.

Van amúgy egy kis különbség egy Story magazin-szerű cikk és e között. A gyilkosság tényét már a bíróság megállapította, így nem pocskondiázásró l van szó. Nem hiszem, hogy valaki emiatt ne hallgatná meg a zenéjét. Én anno még előbb tudtam meg, hogy börtönben van, minthogy megismerkedtem volna a munkásságával.

Amúgy, Stohl is remek színész....
Idézet
 
 
#3 Guest 2011-01-14 21:35
Ha már ilyen se eleje, se vége módon lett megfogalmazva, akkor az „önvédelem” szó is probléma nélkül belefért volna. Másfelől egy új album kapcsán az a legfontosabb, hogy ült a zenész? Ezentúl akkor várhatom, hogy, teszem azt a Gorgoroth-os cikkek úgy kezdődnek majd, hogy "A nemzetiszociali sta és homoszexuális Gaahl ex-bandája..."? Irreleváns, persze, de legalább „érdekes” (ld „szenzációhajhá sz”, ill. „Story magazin”)

Igen, ez minden bizonnyal egy elvakult Burzum (Burzum, nem Vikernes) fanatikustól jött, de úgy gondolom sok mindentől esik el az a black metalos, aki esélyt sem ad a Burzumnak, pár - remélhetőleg csak rosszul megkonstruált, nem pedig manipulatív - cikk miatt...
Idézet
 
 
#2 Guest 2011-01-14 21:35
Emezt megelőző felettébb intelligens hozzászólás kapcsán jegyezném meg, hogy nem feltétlenül jó ilyen Story magazin színvonalú szenzációhajhás z absztraktokat írni a cikkekhez. Legyünk őszinték, ha valaki itt hall először a (zeneileg mellesleg kiemelkedő) Burzumról, az az életben nem fogja már csak megpróbálni se...

Valahol mindig megmosolyogtat, hogy lassan 20 év után sem sikerül a többségnek túllépni ezen. Ami történt, megtörtént, persze nem is tudjuk pontosan mi, de azért minden cikk, értékelés elején kap az ember egy kis nem-kért történelemórát, mintha nem hallottuk volna már százszor. Ez a cikk sem kivétel, természetesen bele kellett írni a kivonatba, még ha ez az értékes információközve títés, illetve az értelmes mondatszerkeszt és kárára is ment.

(Folyt köv., kevés a hely...)
Idézet
 
 
+1 #1 Guest 2011-01-14 14:04
rohadt gyilkos!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.