Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Modernebb hangzást ígér Turilli és Lione Rhapsodyja

A Rockmaratonon is ott lesz 2019-ben a Turilli/Lione Rhapsody. A név természetesen az olasz szimfo-metalosok egy újabb változatát takarja, amelyet azonban az alkotók másnak ígérnek az előzményekhez képest.

1213rhapsody

Noha év elején a Shock!-nak adott interjújában Luca Turilli csodaszépen levezette, miért nem akarja már tovább folytatni a Rhapsodyt, a Budapestet is elért turné óriási sikere azért meggyőzte a gitárost, hogy talán mégis érdemes ütni a vasat. Ennek megfelelően szó sincs arról, hogy a jövőben Alex Staropoli Rhapsody Of Fire-je maradna az egyetlen leágazás ezen a vonalon, ugyanis Turilli és Lione máris dolgozik a Turilli/Lione Rhapsody első nagylemezén, amely jövő nyáron jelenhet meg. A csapat tagságát természetesen a turnén látott Rhapsody-veteránok alkotják, vagyis Dominique Leurquin gitáros, Patrice Guers basszer és Alex Holzwarth dobos.

A kását annyiban egyébként mindenképpen megkeverik, hogy a banda jelen inkarnációja modernebb formában nyúl majd a szimfonikus heavy metalhoz, mint a klasszikus Rhapsody. „A búcsúturné és a Luca Turilli's Rhapsody feloszlatása után nem gondolkodtam abban, hogy tovább tevékenykedem majd a metalban", mondja a gitáros. „De egy új művészi víziónak és inspiráló jelszavunknak – újjászületés és evolúció – köszönhetően nagyon izgatott vagyok. A lehetőségeink korlátlanok, új horizontok felé fejleszthetjük a hangzásunkat." „Nagyon hiszünk ebben az új Turilli/Lione Rhapsodyban, a vízióban és annak lehetőségében, hogy új zenét alkothatunk, amivel valami tényleg innovatívat, újszerűt és frisset teszünk le az asztalra", így Fabio. „A legtöbb modern produkció kompromisszumoktól mentes megszólalása is gazdagítja majd mindezt."

A zenekar jövő nyáron a Rockmaratonon is ott lesz, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.