Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megvált az egyik legjobb death metal dobostól a Suffocation

Kikerült a Suffocationből Mike Smith überdobos, akinek helyére Dave Culross ült. Culross egyszer már játszott a legendás New York-i death metal bandában, játéka az 1998-as Despise The Sun EP-n is hallható. A zenekar aktuális turnéján egyébként a frontember Frank Mullen sincs ott, de az ő esetében csak helyettesítésről van szó.

Anélkül, hogy a pontos részletekbe belementek volna, az orosz HitKiller portálnak adott interjúból kiderült: Mike-nak (a képen) és a csapat többi tagjának komoly nézetkülönbségei akadtak, így elváltak egymástól útjaik. A death metal műfaj egyik legboszorkányosabb ütősét így Dave Culross váltja a Suffocation dobcucca mögött. Smith a '80-as évek végén csatlakozott a bandához, és egészen 1994-ig ő dobolt náluk, ezt követően azonban már csak a 2002-es újjáalakulás hozta vissza.

A Suffocation aktuális turnéjáról egyébként Frank Mullen hörgős is hiányzik, de civil elfoglaltságai miatt igazoltan: az ő helyére Bill Robinson, a Decrepit Birth torka ugrott be. A zenekar új nagylemeze a tagcserétől függetlenül már a preprodukciós szakaszban van, és valamikor ősszel jön ki a Nuclear Blast gondozásában. A csapat utolsó lemeze, a Blood Oath 2009-ben jelent meg.

A Suffocation a '80-as évek végén alakult, az 1991 tavaszán kiadott Human Waste EP, illetve az ezt az év őszén követő Effigy Of The Forgotten a mai napig a death metal műfaj örök klasszikusainak számítanak, de az első korszak másik két nagylemezére, az 1993-as Breeding The Spawnra és az 1995-ös Pierced From Withinre is sokan esküsznek. A zenekar olyan muzsikusokat inspirált ezekkel a korai anyagokkal, mint a Slipknot tagjai, Jamey Jasta a Hatebreedből vagy szinte a teljes északkeleti parti metalcore színtér. A banda magját Mullen mellett Terrance Hobbs és Guy Marchais gitárosok jelentik, de a basszer Derek Boyer is már 2004 óta nyomul a többiekkel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Equinox 2012-02-29 18:00
Meg a Pierced from Within. A Breedingen a hangzás meg a dalok se az igaziak valahogy...
Idézet
 
 
+3 #1 Kovács Gergely 2012-02-29 17:17
az effigy tényleg nagyon alap!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.