Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megkapta karrierje első Grammyjét az Iron Maiden

Metal kategóriában az Iron Maiden, rockban a Them Crooked Vultures nyerte a díjat az 53. Grammy-díjátadón, melyet a Los Angeles-i Staples Centerben rendeztek magyar idő szerint hétfőre virradóra. A Maiden a tavalyi El Doradóért, Josh Homme, John Paul Jones és Dave Grohl szupergroupja pedig a New Fangért gyűjthette be az arany gramofont.

Az Iron Maiden eddig két jelölést gyűjtött be (egyet 1994-ben a Fear Of The Darkért, egyet pedig 2001-ben a The Wicker Manért), de egyik alkalommal sem rájuk esett a választás, vagyis ez a banda első Grammy-díja. Bruce Dickinsonék a tavalyi The Final Frontier album első klipnótájáért, az El Doradóért kapták az elismerést, és olyanokat ütöttek ki a versengésben, mint a Korn, a Lamb Of God, a Megadeth és a Slayer.

A Them Crooked Vultures, azaz az egykori Kyuss, jelenlegi Queens Of The Stone Age gitáros Josh Homme, a Led Zeppelin basszer/billentyűs John Paul Jones és a volt Nirvana dobos, mostani Foo Fighters énekes/gitáros Dave Grohl triója 2009-es bemutatkozó lemezük New Fang daláért söpörhették be a Grammyt. Ebben a kategóriában az Alice In Chainst, Ozzy Osbourne-t, a Soundgardent és a Stone Temple Pilots-ot jelölték rajtuk kívül.

A Maiden idei turnéja február 11-én vette kezdetét Moszkvában, Magyarországhoz legközelebb június 12-én játszanak a nickelsdorfi NovaRock Fesztiválon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.