Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mégis elmegy a Hall Of Fame-beiktatásra Rick Wakeman

0102wakemanIdén a Yes a Rock And Roll Hall Of Fame egyik beiktatottja, és ugyan úgy tűnt, csonka létszámban lesznek csak jelen az április gálán, a helyzet most konszolidálódni látszik: Rick Wakeman változtatott korábbi álláspontján, és elmegy a díjátadóra.

A Yes, a Journey, a Pearl Jam, az Electric Light Orchestra, Joan Baez és Tupac Shakur a Rock And Roll Hall Of Fame idei beiktatottjai, Nile Rodgers pedig különdíjban részesül. A progresszív rock egyik alapzenekarából Jon Anderson énekes mellett két dobos, Bill Bruford és Alan White, két billentyűs, Tony Kaye és Rick Wakeman, két gitáros, Steve Howe és Trevor Rabin, illetve a tavaly elhunyt basszer-főnök, Chris Squire kerül majd be a dicsőségcsarnokba – eddig azonban úgy tűnt, korántsem lesz ott mindenki. Így például az egyik legnagyobb legenda, Rick Wakeman nemrég kategorikusan kizárta, hogy elmenjen a gálára, most azonban meggondolta magát.

„Nagyon elégedetten jelenthetem be, hogy a Hall Of Fame beleegyezett: Chris Squire felesége vegye át a posztumusz díjat, hogy így is elismerjék Chris hatalmas hozzájárulását a Yes életművéhez”, írta Wakeman. „Ilyen feltételek mellett már én is beleegyeztem, hogy részt vegyek a New York-i beiktatási ünnepségen zenésztársaimmal, Jonnal és Trevorral, illetve tanúja lehessek, amint Chris felesége, Scottie átveszi ezt a nagyon megérdemelt elismerést a férje nevében. Remélem, hogy mindez azt is jelenti: a sajnálatosan már nem élő, így a díjakat át nem vehető zenészek a jövőben posztumusz formában, így kapják majd meg azokat a jövőben.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.