Shock!

január 20.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt az egyik legsikeresebb rockalbumot feldoboló Sib Hashian

0324hashianMeghalt Sib Hashian, a Boston korai felállásának dobosa. Az ütős, aki a '70-es évek második felének két kiugróan sikeres amerikai rocklemezén is játszott, 67 éves volt.

A TMZ tudósítása szerint a Legends Of Rock koncerthajón, a színpadon esett össze március 22-én John Thomas „Sib" Hashian, és a helyszínen életét vesztette, az újjáélesztési kísérletek már nem jártak sikerrel. A 67 éves zenész az utóbbi évtizedekben már visszavonult a ténylegesen aktív muzsikálástól, ám négy évtizeddel ezelőtt az egyik legfelkapottabb amerikai rockbanda, a Boston dobcucca mögött ült.

Az afrofrizurájával fazonra is igen jellegzetes Sib az 1976-os bemutatkozó album felvételei előtt szállt be Tom Scholz csapatába, amely aztán – elsősorban a More Than A Feeling dalnak köszönhetően – minden idők egyik legnagyobb példányszámban elkelt amerikai rocklemeze lett: csak az Egyesült Államokban több mint 17 millióan vásárolták meg napjainkig. Szintén Hashian játszott az 1978-as folytatáson, a hétszeresen beplatinázódott Don't Look Backen is, és a harmadik rész, a már elég erősen megcsúszott, csak 1986-ban kiadott Third Stage munkálatai során adta át a helyét Jim Masdeának, aki egyébként elődje is volt a zenekarban.

Hashian a második zenész a Boston klasszikus felállásából, aki elhunyt: Brad Delp énekes/gitáros 2007-ben, mindössze 55 éves korában vesztette életét.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.